Saimnieki Latvijā izmisīgi meklē strādniekus un sola līdz pat 1000 eiro mēnesī, tomēr ne viss ir tik balts kā liekas

 

Piemēram, Balvu pusē saimniecībā vajadzīgs dažādu palīgdarbu darītājs. Algā gan minēta niecīga summa (123 eiro) un pausts, ka tālākās sarunās tiks precizēts, kāds darba apjoms un cik ilgā laikā padarāms.

Savukārt Jelgavas novada saimniecībai “Pasakas” vajadzīgi darbinieki zemeņu laukos – atbildīgi un “ar augstu fizisko noturību”. Atalgojums – atbilstoši paveiktajam, klāt prēmijas par “aug¬stiem sasniegumiem”.

Tikmēr Rēzeknes novada zemeņu audzētājs Atvars Aniņš stāsta, ka pēc sludinājuma publicēšanas iepriekš minētajā “Facebook” grupā strādātgribētāji atsaukušies teju no visām Latvijas malām.

“Ja saimnieks tiešām gatavs regulāri mēnesī samaksāt 1000 eiro par darbu, kurš kvalificējas kā ļoti smags, noteikti nebūs grūtību atrast strādāt spējīgus cilvēkus,” viņš akcentēja.

Pēc uzņēmēja teiktā, darbinieku mainība, visticamāk, būs liela, bet vienlaikus viņi tautā nesīs prieka vēsti, ka tomēr saņēmuši 250 eiro nedēļā vai 1000 eiro mēnesī, neskatoties uz “necilvēcīgi smago” darbu.

“Cenšos pieturēties pie sistēmas, ka cilvēks pirmajā dienā nopelnīto saņem tajā pašā dienā. Tad redz, ka nauda tiešām nāk un cik nāk, un pārējais tad ir reizi nedēļā. Ir dzirdēts, ka kolēģi mēdz maksāt reizi nedēļā un nekaunas piemērot arī soda sankcijas,” atklāja zemeņu audzētājs.

Lasi arī: Pirms septiņiem gadiem Liza pameta visu un apprecējās ar puisi no Gvinejas. Kā tagad izskatās viņas skaistās meitiņas

Tā ka, no strādnieka puses raugoties, viss nebūt nav tik balts un skaists. Ej nu sazini, cik īsti tad mēneša beigās samaksās un vai vispār samaksās, rezumēts “la.lv” publikācijā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment