Sajauciet griķus ar olām. Recepte, ko man iemācīja vecmāmiņa brīžiem, kad nav naudas un līdz algas dienai ir tāls ceļš

Gatavošanas process:

 

Griķus vāra līdz gataviem un atdzesē.

Lasi vēl: Lai pagatavotu ļoti gardas un veselīgas vafeles, omīte man teica, ka sākumā jānomizo bumbierus, tad tos sagriež četrās daļās un…

Sīpolus sagriež mazos kubiņos un sāk apcept augu eļļā. Bet labāk būs sviestā – tas arī piešķirs kotletēm maigumu un sulīgumu, palīdzēs tām labi turēt formu.

 

Pievieno rīvētus burkānus un dārzeņus sautē, līdz tie ir gatavi.

Nomaļā Latgales ciemā pamanīju puiku guļam uz kapa kopiņas. Ieraugot viņa seju, sastingu…

Samaisiet griķus ar neapstrādātām olām un ar iegremdējamo blenderi masu saputo līdz pilnīgai viendabīgai masai.

Lasi vēl: Gatavoju katru otro dienu. Vienkārša recepte no restorāna, kas pagatavojama 10 minūtēs

Pievieno skābo krējumu, dārzeņus, sāli, piparus un dažādas garšvielas, dilles. Labi samaisa

Izveido kotletes, apcep tās rīvmaizē un cep augu eļļā, līdz abas puses ir brūnas.

Šādas kotletes ir garšīgi pasniegt ar majonēzi, sinepēm u un diļļu – ķiploku mērci. Var pagatavot mērci no sviesta, ķiplokiem un dillēm ar garšvielām. Ja griķu mīklas masai pievienosiet ceptas sēnes, iegūsiet karalisku ēdienu.

Lasi vēl: Kā mēs aizmirsām par struteņu priekšrocībām. Augs, kas pasargā mūsu stādījumus no kukaiņu kaitēkļiem.

VIDEO pamācība:

 

 

Leave a Comment