Veidnes malas ieziež ar augu eļļu, veidnes apakšā ieklāj cepamo papīru un pārliek mīklu.
Virsū uzkaisa pistācijas.
Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 180°C 35-40 minūtes. Izņem no formas un ļauj desertam nedaudz atdzist. Pa to laiku bļodā salauž 100 g šokolādes un pievieno 50 g piena. Un tagad šokolādi vajag izkausēt sev ērtā veidā (ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī).
Pa virsu dekorē ar šokolādi.
Tas ir ļoti garšīgs, un pats galvenais – vienkāršs, un pieejams.
Sastāvdaļas:
Ātri pagatavojamas auzu pārslas – 1 glāze (250 ml)
Piens – 1 glāze (250 ml)
Banāni – 2 gab.
Olas – 2 gab.
Cepamais pulveris – 1 tējk.
Kakao pulveris – 30 g
Rieksti (pistācijas) – 50 g
Glazūra:
Šokolāde – 100 g
Piens – 50 ml
Lasi vēl: Palodze vairs nav auksta, un no šuvēm vairs nepūš- izdevās visu izdarīt arī bez pieredzes
Auzu pārslas ir lielisks šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots, savukārt banāni nodrošina kāliju, vitamīnu B6 un dabisko enerģiju. Kopā tie veido desertu, kas ir ne tikai garšīgs, bet arī uzturvielām bagāts un sātīgs.
Kad banāni un auzas cepas cepeškrāsnī, to aromāti izplatās un piešķir desertam pievilcīgu, saldu smaržu. Tas ne tikai uzlabo ēdiena garšas pieredzi, bet arī rada mājīgu un patīkamu atmosfēru virtuvē.
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Kopš senseniem laikiem 17.janvārī atzīmē Meža dienu: kāpēc šī diena jātur godā un kādas tautas tradīcijas jāievēroby Laura Blūma
- Īsts šedevrs – kā pagatavot leģendāro Kijevas torti mājas apstākļosby Anete Vītola
- Migla, lietus, dūmaka… tomēr gaidāmas arī izmaiņas: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar laika prognozi nākošajai nedēļaiby Laura Blūma