Šajos salātos, kas pagatavoti īpašā veidā, gurķi saglabās savu svaigo garšu. Nevāru, nesterilizēju

 

Visu samaisu, lai sāls un cukurs izšķīst.

Pēc tam salātus pārklāju ar vāku un ieliku ledusskapī uz 6 stundām. Agrāk es salātus turēju ilgāk, bet tagad esmu nonākusi pie secinājuma, ka 6 stundas ir pietiekami.

Šajā laikā gurķi izdalīs daudz šķidruma. Bet garša ir tā vērta! Mēģināsim to saglabāt.

Tagad par vākiem un burkām. Es tos sterilizēju ar tvaika metodi.

Salātus salieku burkās, saspiestus, lai nebūtu tukšumu, bet bez fanātisma. Sulu ielej burkās, parasti tās pietiek. Ja nē, var pievienot karoti vārīta ūdens.

Garšīgi, aromātiski marinēti gurķi ir gatavi. Taču tie ir jāuzglabā ledusskapī. Cik ilgi tie uzglabājas? Skaidrs, ka es nesagatavoju 50 burkas šo salātu, ir daudz citu. Bet ziemai pietiks. Pagatavojiet, izmēģiniet.

Lasi vēl: No vilšanās līdz sajūsmai: 5 būtiskas kļūdas hortenziju kopšanā. Labojam un priecājamies

Precizēju… vāciņus un burkas sterilizēju, ķiploku daudzumu nesamazinām, tas arī ir konservants.

Sastāvdaļas:

Gurķi – 2 kg
Sīpoli – 3 gab (vidēja lieluma)
Ķiploki – 130 gr
Dilles – 1 ķekars
Sāls – 1,5 ēd.k.
Cukurs – 3 ēd.k.
Etiķis 9% – 50 ml

Leave a Comment