GATAVOŠANA
Novāra divus kartupeļus, burkānus un divas olas. To visu sarīvē uz rupjas rīves. Svaigo gurķi sagriež kubiņos, tāpat arī mazsālītu lasi sagriež kubiņos. Sāk salātu kārtošanu. Pirmajā kārtā liek kartupeļus un apsmērē tos ar majonēzi.
Es mājas majonēzi gatavoju šādi: ieleju 150ml augu eļļas, piesitu vienu olu, sakuļu ar blenderi aptuveni 15 – 20 sekundes. Tad pievieno pustējkaroti sinepju, pustējkaroti sāls un karotes galu cukuru, vienu ēdamkaroti citronu sulu. Tad atkal sablenederē. Svarīgi – visiem produktiem jābūt istabas temperatūrā.
Otrajā kārtā liek zivi un arī nedaudz apsmērē ar majonēzi. Trešajā kārtā liek burkānus, ja negaršo vārīti burkāni, tad noteikti apslaciet ar citronu sulu un redzēsiet, ka tie garšo pavisam citādi. Atkal apsmērē ar majonēzi.
Ceturtajā kārtā liek svaigu gurķi, tad majonēzi.
Piektajā kārtā liek olas un atkal majonēzi. Sestajā kārtā laša gabaliņus un apkaisa ar zaļumiem. Salāti gatavi! Garša ļoti maiga…
Tevi noteikti interesēs
- 7 priekšrocības, dzīvojot vienatnē pēc 60–70 gadiemby Rinalds Bergmanis
- Skatuves dīva Evija Krūze emocionāli atklāj kam nācies iet cauri, lai kļūtu par aktrisi: ”Tas bija smagi”by Sandra Vīgante
- Kādēļ autobusu šoferiem varētu nepatikt, ja pasažieri, izkāpjot, saka “paldies”? Pēc šīs atziņas nolēmu – turpmāk, izkāpjot no autobusa, klusēšuby Sandra Vīgante