Salāti “Maigums” – recepte, par kuru pirmo reizi uzzināju labā kafejnīcā, bet tagad vienmēr gatavoju svētkos

 Šodien ar jums padalīšos ar lielisku salātu recepti. Tos pirmo reizi nogaršoju dzimšanas dienu svinību laikā ļoti labā kafejnīcā. 

Pēc tam man izdevās tos “atkārtot” savās mājās un kopš tā laika regulāri tos taisu dažādās ballītēs un svinībās ģimenei. Viena no galvenajām salātu sastāvdaļām ir svaiga sarkanā zivs (lasis vai forele). Es iesaku foreli, jo viņa pēc savām īpašībām ir daudz veselīgāka.

 

Forele ir ļoti veselīgs un barojošs ēdiens, kas piedāvā vairākas priekšrocības cilvēka veselībai.

Pirmais iemesls, kāpēc forele ir veselīga, ir tā saturs omega-3 taukskābēs. Šīs taukskābes ir būtiski svarīgas mūsu ķermeņa un smadzeņu darbībai, tās palīdz novērst sirds un asinsvadu slimības, samazina iekaisumu organismā, attīra asinis un uzlabo ceļu uz kognitīvo veselību.

Forele ir arī lielisks avots fosfora un magnija, kas palīdz uzturēt un attīstīt kaulus un zobus, uzlabot miegu un palīdz mazināt stresu.

Turklāt, forele ir proteīna bagāta un samazina sliktā holesterīna līmeni organismā, tā kā tas satur maz tauku, kas padara to par ideālu ēdienu tiem, kas vēlas zaudēt svaru un strādā ar diētu.

Vienkārši sakot, forele ir ļoti veselīgs ēdiens, kas piedāvā daudz labumu mūsu veselībai. Tas var būt iekļauts daudzos uztura plānos, ne tikai kā garšīgs, bet arī kā veselīgs ēdiens.

Sastāvdaļas:

Sarkanās zivis (forele) -150g.

Kartupeļi -2gab

Burkāns -1 gab

Olas -2 gab

Svaigs gurķis – 1 gab

Majonēze – pēc garšas

 

Lasi arī: Kā sievieti izglāba tēvs, kurš jau sen ir mūžībā aizgājis

Ja izlemjat taisīt mājas majonēzi, lūk sastāvdaļas tai.

Mājas majonēzes sastāvdaļas:

augu eļļa – 150 g

Ola -1 gab

Sāls – 1/2 tējk

Cukurs -1/3 tējk

Sinepes – 1/2 tējk

Citronu sula – 1 ēd.k.

 

Šķir otru lapu, lai iepazītos ar pagatavošanas gaitu soli pa solim

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment