Sastāvdaļas
300 g svaigie kāposti
1 sīpols
3 olas
Sāls, pipari pēc garšas
Majonēze vai krējums
Pagatavošanas gaita:
1. Olas kārtīgi novāra, pēc tam atdzesē un nomizo. Ja jums jau ir novārītas olas, tad salātu pagatavošanas laiks ievērojami samazināsies.
2. Sīpolu smalki sagriež, bet pēc tam aplej ar vārītu ūdeni, lai no tā pazustu liekais rūgtums. Ja laiks atļauj, tad sīpolu var iemarinēt.
Lai to izdarītu, aplejiet sīpolus ar ūdeni, pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Marinādei jābūt nedaudz skābenai, bet patīkamai pēc garšas.
3. Kāpostu smalki sagriež. Man šķiet, ka, jo smalkāk sagriež, jo salāti garšīgāki.
4. Olu sagriež nelielos kubiņos.
5. Atliek salātos savienot visas sastāvdaļas un sajaukt ar majonēzi vai krējumu. Pēc garšas pievienojiet sāli.
Vietā būs pievienot svaigus zaļumus – pētersīļus vai dilles.
Salāti gatavi.
Labu apetīti!