Šie salāti ir kļuvuši leģendāri, un tos bieži varēja sastapt daudzās kafejnīcās un ēdnīcās PSRS laikā, īpaši 80. gados.
Galvenā sastāvdaļa bija svaigi kāposti, kas salātos ir lieliski piemēroti, jo tiem piemīt ne vien augsta uzturvērtība, bet arī izcilas garšas un tekstūras īpašības.
Svaigi kāposti ir ārkārtīgi barojoši, jo tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Tie ir arī bagāti ar šķiedrvielām, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu. Kāpostiem ir ļoti zems kaloriju saturs, tādējādi tie ir lieliska izvēle cilvēkiem, kas vēlas kontrolēt savu svaru.
Lasi vēl: Bagātas vecmāmiņas padomi, kā nodrošināt naudas plūsmu mājās
Tie piedāvā daudz apjoma un tekstūras, nepievienojot daudz kaloriju salātiem, kas palīdz radīt apmierinošu maltīti, kas ir gan viegla, gan veselīga.
Kāpostus var izmantot dažādos veidos, piemēram, sagriezt smalkās strēmelēs, sarīvēt vai saplēst gabaliņos. Tie lieliski sader ar dažādiem mērces, garšaugiem un piedevām, piemēram, burkāniem, paprikām, sīpoliem, āboliem un sēklām. Šī daudzpusība ļauj radīt dažādus salātu veidus, vienlaikus saglabājot kāpostu kā galveno sastāvdaļu.
Plus, svaigi kāposti labi uzglabājas ledusskapī, salīdzinot ar citiem zaļajiem dārzeņiem, kas ātri vīst. Tas padara tos par praktisku izvēli, jo jūs varat ilgstoši saglabāt tos svaigus un gatavus lietošanai.
Šos salātus bieži varēja atrast rūpnīcu ēdnīcu un kafejnīcu ēdienkartēs.
Tāpat tos gatavoja ļoti daudzas saimnieces. Galu galā šie salātiņi ir ļoti garšīgi un noderīgi, bet pagatavojas ātri un vienkārši.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Mana tante pastāstīja kāpēc met lauru lapas tieši tualetes podā un kāpēc tās tur atstāj
Pagatavošanas gaita:
1. Olas kārtīgi novāra, pēc tam atdzesē un nomizo. Ja jums jau ir novārītas olas, tad salātu pagatavošanas laiks ievērojami samazināsies.
4 zvaigžņu zīmēm šobrīd ir grūts periods, bet tas drīz mainīsies
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk