Salāti “Rivjēra” ar tunci – oriģināla un garda uzkoda 20 minūtēs

 

Atsevišķā traukā sajauciet olīveļļu ar citrona sulu. Šis vienkāršais salikusm dos salātiem labāko svaiguma un garšas kombināciju. Aplejiet salātus ar mērci un viegli samaisiet.  Pārkaisiet slātus ar svaigu baziliku vai pētersīļiem. Pasniedziet uzreiz vai ļaujiet garšām dažas minūtes savilkties ledusskapī.

Šie salāti ir viegli, garšīgi un pilni ar svaigumu. Tuncis piešķirt proteīna devu, savukārt dārzeņi un citrona mērce padara tos lieliski sabalansētus. Salāti “Rivjēra” būs ideāls risinājums, ja vēlaties ātri pagatavot vieglu maltīti vai oriģinālu uzkodu viesībām.  Noteikti izmēģiniet šo ātro un vieglo recepti, kas būs lielisks starteris vai vienkārša uzkoda.

Interesants gardums no apelsīna mizas, tagad jūs pārstāsiet to izmest

Sastāvdaļas (4 porcijām)

  • 1 bundža konservēta tunča eļļā vai savā sulā (aptuveni 200 g )
  • 1 liels vai 2 vidēji tomāti
  • 1 svaigs gurķis
  • 1 neliels sarkanais sīpols
  • 1 neliela paprika
  • 50 g salātu lapu (rukola, romiešu salāti vai spināti)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes melno vai zaļo olīvu
  • Pēc izvēles svaiga bazilika vai pētersīļu lapiņas dekorēšanai
Foto – Pexels

Olīveļļa ar savu maigo, riekstaino un nedaudz augļu noti papildina tunča bagātīgo garšu, padarot to vēl izsmalcinātāku. Citrona sulas skābums piešķir svaigumu un atsvaidzina tunča saldeno un dārzeņu dabisko garšu. Atšķirībā no smagām mērcēm, piemēram, majonēzes, olīveļļa un citrons saglabā salātus vieglus un veselīgus, vienlaikus nepārspīlējot ar taukiem vai kalorijām.

Leave a Comment