Santehniķi tev neizpauž šo tautas metodi, jo tā novērš izlietnes aizdambējumu vien dažu minūšu laikā

Tautas līdzekļi

Viena no populārākajām aizdambējumu likvidēšanas metodēm ir cepamā soda un etiķis. Kā zināms, kopā tie rada ķīmisku reakciju, izdaloties oglekļa dioksīdam. Tieši tā var palīdzēt atbrīvoties no aizdambējuma.

Drenāžas caurumā ieber 150 gramus sodas, pēc tam ielej apmēram tikpat daudz etiķa. Drenāža jāaizver ar aizbāzni vai lupatu, bet pēc tam jāgaida apmēram pusstundu. Visbeidzot jānoskalo ar lielu daudzumu karstā ūdens.

Vēl viens pieredzējušu cilvēku padoms ir cepamā soda un sāls. Siltā ūdenī izšķīdinām pusglāzi sodas, glāzi sāls un ielejam izlietnē. Pēc tam pagaidām un noskalojam visu ar ūdeni. Otrs variants – izlietnē ieberam sāli un cepamo sodu, pagaidām līdz rītam un pēc tam noskalojam.

Radikālāka metode ir kaustiskās sodas izmantošana (to var iegādāties sadzīves ķīmijas veikalā). Nereti tā palīdz iztīrīt ne tikai izlietni un sifonu, bet arī caurules. Tev būs jāiegādājas apmēram 2-3 kilogrami šā līdzekļa.

Salāti “no nekā”, bet ļoti garšīgi. Aizmirsta padomju recepte. Tikai 3 sastāvdaļas

Paņemam metāla spaini, ieberam tajā kaustisko sodu un piepildām ar aukstu ūdeni. Maisām, līdz šķīdums kļūst viendabīgs. Pēc tam uzliekam spaini uz uguns.

Nekādā gadījumā nedrīkst šķīdumam ļaut uzvārīties, pretējā gadījumā soda zaudēs savas īpašības. Temperatūra nedrīkst būt augstāka par 70 grādiem.

Šķīdumu noņemam no uguns un apmēram pusi ielejam izlietnes caurumā. Pēc tam pagaidām divas stundas un ielejam atlikušo šķīdumu. Tad atkal būs jābūt pacietīgam un vēl divas stundas nedrīkstēs izmantot izlietni. Visbeidzot rūpīgi izskalojam caurules ar ūdeni.

Vēlamies arī atgādināt, ka dažkārt pašdarbība var novest pie katastrofāliem rezultātiem. Ja esi pārliecināts, ka neviena no tautas metodēm tev nepalīdzēs, tāpat kā veikalā nopērkamie līdzekļi, labāk piezvanīt profesionālim.

Viņam ir īpašas ierīces, piemēram, santehnikas trose. Apbruņojies ar to, viņš noteikti spēs atrisināt problēmu.

Bet kā tu tiec galā ar aizdambējumiem – saviem spēkiem vai aicini talkā speciālistu? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros, atzīmēsi šo rakstu ar “patīk” un dalīsies sociālajos tīklos!

Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment