Sarkans plankums svaigā olā – kas tas ir un vai to drīkst ēst

Kāpēc neizmest olas?

Olas satur daudz kaloriju, tāpēc tās ir sātīgas. Tajās ir daudz olbaltumvielu, kas veicina veselību. Olbaltumvielas ir ne tikai muskuļu veidošanas elements, bet arī organisma gremošanas un imūnsistēmas katalizators.

Olas ir arī bagātīgs daudzu vitamīnu avots, kas ir svarīgi mūsu organismam. B grupas vitamīni ir īpaši noderīgi labas veselības uzturēšanai, jo tie iedarbojas uz visu organismu, tostarp asinsrites, nervu un imūnsistēmu.

Tās satur arī E vitamīnu (veselīgas ādas uzturēšanai), K vitamīnu (minerālvielu nodrošināšanai kauliem un zobiem) un D vitamīnu (imunitātes stiprināšanai). Olas ir bagātas ar minerālvielām, piemēram, cinku (stiprina imūnsistēmu) un dzelzs (novērš anēmiju).

Kā ēst olu, lai tā dotu kādu labumu?

Olas var ēst dažādos ēdienos, pat ja tās ir ar sarkanu plankumu! No tām nav nepieciešams gatavot gardēžu ēdienus. Jūs varat izmantot visvienkāršāko recepti un pagatavot omleti vai izvārīt dažas mīksti vārītas olas.

Atkal gaidāms liels karstums vai tomēr atkal plosīsies pamatīga vētra? Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar pirmajām laika prognozēm nākošajai nedēļai

Lasi vēl: Super recepte marinētiem gurķiem: burkas nekad neuzpūšas

Vienkārša pagatavošana aizņem tikai dažas minūtes, taču tas ir veselīgākais veids (ilgāka pagatavošana samazina uzturvērtību) un ir vieglāk sagremojams, palīdzot saglabāt produktā esošās uzturvielas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment