Šarloti vairs negatavoju, jo atradu daudz foršāku recepti; Nevis pīrāgs, bet zelts: mamma to sauc par “12 karotēm”

Mūsdienās pīrāgu pagatavošanu lielākā daļa cilvēku uzskata par mākslu. Pīrāgi tiek cepti, lai baudītu to sulīgo pildījumu un mīksto, gaisīgo mīklu. Tomēr pīrāgi ne vienmēr ir bijuši uzskatīti par izsmalcinātu delikatesi.

Rūpnieciskās revolūcijas laikā pīrāgus gatavoja galvenokārt, lai apmierinātu izsalkumu. Tas nozīmē, ka cilvēkiem nebija liela nozīme, kādi bija pīrāgu pildījumi.

Bieži vien konditorejas izstrādājumos izmantots tas, kas palicis pāri no citiem ēdieniem. Laimīgi, ka šodien pīrāgiem nav tādas pašas praktiskās nozīmes. Mēs jums parādīsim, kā pagatavot vienkāršu pīrāgu.

Lasi arī: Kāpēc nedrīkst pirkt baltu tualetes papīru – silti iesaku šo ņemt vērā

Ķeramies klāt receptei. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošana:

Bļodā iesit olas, pievieno sāli un cukuru, sakuļ ar putojamo slotiņu, līdz sāls un cukura graudiņi ir izšķīduši. Olu maisījumā pielej pienu un augu eļļu, vēlreiz samaisa.

 

Salāti “Sēņu pļava”: recepte skaistam un garšīgam ēdienam svinīgos pasākumos

Masā ieber miltus ar vanilīnu un cepamo pulveri, samaisa diezgan biezo mīklu. Ielieciet mīklā ogas, samaisiet.

Lasi vēl: Šokolādes plombīrs: manas omītes gardākās tortes recepte. Ļoti elementāri, bez cepšanas

Neticami gardi “slinkie” belaši! Mūsmājās tie pazūd no galda acumirklī, pat nepaspēj atdzist!

Cepamtrauku pārklājam ar pergamentu, virspusē izlejam mīklu, vienmērīgi izlīdzinām. Drupačām atsevišķā traukā sajauc sviestu ar cukuru un miltiem, izveido drupačas.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment