Sautētu kāpostu recepte labākā izpildījumā par klasisko – šo variantu mana ģimene ir ļoti iecienījusi un “rītdienai” neatliek ne kripatiņas

Ilgu laiku biju skeptiska par šo kulinārijas recepti, uzskatot, ka nekas nespēj pārspēt klasiskos sautētos kāpostus, kas gatavoti pannā. Tomēr šī kāpostu pagatavošanas metode ir kļuvusi par neatņemamu favorītu manas ģimenes iecienītāko ēdienu sarakstā!

Lai gan dažiem šī recepte var šķist pavisam vienkārša, ir liela iespēja, ka daudzi vēl tā nav gatavojuši – un pilnīgi nevajadzīgi. Uzreiz varu pateikt, ka viena no galvenajam atškirībām ir tāda, ka ēdienam pievienoju tomātu garšu īpašā izpildījumā, Tas pievieno dabisku skābumu un saldumu, kas padara kopējo garšas profilu bagātīgāku un sabalansētāku, salīdzinot ar tradicionālajiem sautētajiem kāpostiem.

Lasi arī: Vāru bietes tikai 15 minūtes – nav jāgaida vesela stunda; Mamma šo metodi izmanto jau ilgu laiku

Tomātu biezenis mijiedarbojas ar kāpostiem un garšvielām, piešķirot ēdienam dziļāku un intensīvāku garšu. Sautēšanas laikā tomāti piešķir mīkstumu un sulīgumu, kas labi papildina kāpostu struktūru, radot patīkamāku ēšanas pieredzi.

 Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Kā gatavot:

Sagatavojiet sastāvdaļas. Sīpolu, tomātu sagriež kubiņos, burkānu sarīvē uz rupjās rīves, kāpostus sagriež plānās strēmelītēs.

Pannā ar augu vai olīveļļu apcep sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti

Tiklīdz dārzeņi ir nedaudz apcepti, pievienojiet malto gaļu. Man ir vistas gaļa, tā ir ideāla, nav taukaina. Visu kopā apcep, līdz maltā gaļa gatava.

Pievieno tomātus. Tomātu pastu izšķīdina 200 ml ūdens un pārlej ar pannas saturu.

Sāls, garšo ar maltiem melnajiem pipariem, var pievienot ķiplokus vai jebkuru piemērotu garšvielu.

Vāra uz vidējas uguns 5 minūtes.

Kāpostus pievieno pēdējos. Samaisa, pievieno sāli, ja nepieciešams.

Pārklāj ar vāku un sautē uz lēnas uguns nedaudz mazāk par vidēju siltumu, līdz kāposti ir mīksti.

Pirms pasniegšanas apkaisa trauku ar sasmalcinātiem zaļumiem.

Tas arī viss, piekritīsiet, ka recepte nemaz nav sarežģīta. Bet kāds garšīgs ēdiens sanāk no visvienkāršākajām sastāvdaļām.

Es novēlu jums labu apetīti, labu garastāvokli un gatavot ar prieku!

Kādi produkti bija nepieciešami:

kāposti – 300 g
sīpols – 1 gab
burkāni – 1 gab.
tomāts – 1 gab
tomātu pasta – 1 ēd.k
sāls
pipari
maltā gaļa – 200 g

 

Maltā gaļa, īpaši liellopa vai cūkgaļa, satur umami – piekto garšas veidu, kas ir dabiski piesātināts un apmierinošs. Kad to kombinē ar viegli saldenajiem kāpostiem, rodas līdzsvarota un bagātīga garša. Kāpostu maigā, nedaudz kraukšķīgā tekstūra lieliski kontrastē ar maltās gaļas sulīgumu un blīvumu, padarot katru kumosu interesantu un baudāmu.

Lai labi garšo!

Leave a Comment