Sēklas kļūst trakas no šīs apstrādes: 2-3 ķiploku daiviņas un nekādas kaites. Sēklas dīgst 3. dienā

Vai vēlaties dezinficēt un stimulēt sēklu dīgšanu bez veikalā nopērkamām zālēm un ķīmiskajiem mēslošanas līdzekļiem? Ir veca, pārbaudīta un ļoti uzticama metode. 

Šodien es gribu runāt par metodi, kas daudziem būs īsts atklājums. Esmu pārliecināta, ka jūs nekad nedomājāt, ka parastie ķiploki ar sēklām var radīt tādus brīnumus. Teikšu godīgi, es pati sākumā biju skeptiska par šo metodi. Nu, ķiploki, labi, pret kaitēm. Tas viss ir saprotams. Bet lai asni parādītos trīs dienu laikā un tajā pašā laikā kļūtu stiprāki? Es neticētu, ja pati nebūtu mēģinājusi.

Izlasi līdz beigām. Es paskaidrošu, kāpēc šī metode darbojas, kā to pareizi lietot un kāds ir galvenais noslēpums, kas slēpjas ķiplokos. Es apsolu, ka tu noteikti vēlēsies šo izmēģināt pats! Vai esat ievērojuši, ka sēklas, kas ilgstoši sēž, slikti dīgst? Un dažreiz tās arī pārklājas ar pelējumu, ja tiek aizkavēta parastā mērcēšana pirms sējas. Ar šo arī saskāros.

Bet es gribu, lai katrs asns izlaužas cauri un kļūst stiprs un vesels! Tas nozīmē, ka sēklas ir jāsagatavo. Un šeit palīgā nāk mūsu varonis – parasts ķiploks.

Tas darbojas trīs virzienos vienlaikus:

Dezinficē. Ķiploki likvidē baktērijas, sēnītes, vīrusus – visus tos sīkumus, kas var iznīcināt augu vēl pirms tas kļūst stiprāks.

Modina sēklas. Ķiploki satur vielas, kas paātrina vielmaiņas procesus. Sēklas “jūt”, ka ir pienācis laiks augt!

Stiprina imūnsistēmu. Pēc šīs apstrādes augi kļūst izturīgāki pret kaitēm.

Nekavējoties izdomāsim, kāpēc ķiploki ir tik efektīvi, neizejot no kases. Fakts ir tāds, ka tas satur alicīnu. Šī ir viela, kas iznīcina mikrobus. Turklāt ķiploki ir bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Un tas viss nonāk šķīdumā, ko izmantojat sēklu apstrādei.

Iedomājieties šo: Sēkla uzsūc ne tikai ūdeni, bet arī veselu barības vielu kokteili! Arī ķiploki rada tam komfortablus apstākļus. Tādējādi tiek iznīcināti kaitīgie mikroorganismi, viss ir tīrs un drošs.

Bet tas ir tikai sākums. Jo tālāk, jo interesantāk!

Kas nepieciešams apstrādei

Lai sāktu, sagatavojiet visu nepieciešamo:

Sēklas. Ņem to, ko grasies stādīt: tomātus, gurķus, papriku, sīpolus – derēs jebkas.

Ķiploki. Pietiks ar divām vai trim daiviņām.

Ūdens. Viena glāze, vēlams silta.

Ķiploku spiede. Vai arī smalka rīve, ja jums nav preses.

Marle vai sietiņš. Lai būtu ērti nolaist sēklas šķīdumā.

Vai esi sagatavojies? Tad pāriesim pie interesantākās daļas – procesa!

Soli pa solim instrukcijas

Viss tiek darīts vienkārši, taču ir svarīgi ievērot secību:

Sagatavojiet šķīdumu. Ņem 2-3 ķiploka daiviņas, nomizo un izlaiž caur presi. Pievienojiet sulu kopā ar mīkstumu glāzē silta ūdens, labi samaisiet.

Mērcēt sēklas. Aptiniet tos marlē un izveidojiet nelielu maisiņu. Ievietojiet sagatavotajā šķīdumā 5-6 stundas.

Mēs to izņemam un nosusinām. Pēc mērcēšanas novietojiet sēklas uz mitra vates spilventiņa vai papīra.

Dīgsim. Ievietojiet sēklas traukā vai stādiet tās tieši zemē.

Lasi vēl: Pasaku rūķi atrisinās visas problēmas: 2 zvaigžņu zīmēm 2025. gada februārī viss ritēs kā pulkstenis – kam būs nauda un veiksme

Tikai dažas darbības, un jūsu sēklas ir gatavas. Un tad viss, ko mēs varam darīt, ir gaidīt. Tagad apskatīsim rezultātus. Trīs dienas pēc apstrādes es pārbaudīju sēklu konteineru. Un uzmini ko? Gandrīz visi izšķīlušies!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…..

Leave a Comment