Sekss grūtniecības laikā – galvenās lietas, ko jāzina vīrietim! (+ilustrētas pozas)

Mīts: grūtniecības laikā ar seksu nedrīkst nodarboties

Patiesība: Ginekoloģe un dzemdību speciāliste Joanna Van Zuidama atklāj, ka ar seksu grūtniecības laikā nodarboties nav jābaidās – tas ir droši. Ar laiku būs jāpiemeklē ērtākas pozas un tiks novērotas sievietes libido izmaiņas, taču, ja abi partneri ir fiziski veseli un vēlas nodarboties ar seksu, tad nav absolūti nekāda iemesla to nedarīt.

 

Mīts: grūtniecības laikā dzimumlocekli drīkst ievadīt tikai pāris centimetru dziļumā (vagīnā), lai netraumētu mazuli

Patiesība: Ginekoloģei savā praksē ir nācies ik pa laikam no grūtniecēm dzirdēt, ka viņu partneri ir atteikušies nodarboties ar seksu, jo baidās, ka bērnu var “sabakstīt” ar dzimumlocekli. Patiesībā, mazuli mātes miesās traumēt ar dzimumlocekli nevar, arī tad, ja dzimumloceklis ir liels, jo starp vagīnu un dzemdi ir, pirmkārt, jau dzemdes kakliņš, kas nepieļauj dzimumlocekļa saskari ar mazuli. Otrkārt, aiz dzemdes kakliņa vēl ir gļotaudu slānis, kas arī nodrošina mazuļa drošību – teiksim tā.

 

Mīts: grūtniecības laikā ar seksu nedrīkst nodarboties daudz un bieži, jo tā var pārtraukt grūtniecību

Patiesība: Kā jau tika minēts iepriekš, ar seksu grūtniecības laikā nodarboties ir droši, pieņemot, ka abi partneri ir fiziski veseli un ar dzimumlocekļa ievadīšanu vagīnā arī mazuli nevar traumēt, tāpēc nav pamats uzskatīt, ka sekss var būt tas iemesls, kāpēc tiek pārtraukta grūtniecība. Šis mīts laikam pastāv tāpēc, ka nereti pāri, lai stimulētu dzemdības, kad pienāk grūtniecības laika beigas, piekopj šo tehniku, bet par tās efektivitāti vēl notiek diskusijas.

Jā, sievietes orgasms var izraisīt kontrakcijas, taču tas nav pamats uztraukumam. Tāpat, sieviete pēc dzimumakta var novērot nelielu smērēšanos, ja dzemdes kakliņš ir saņēmis kairinājumu, taču, ja asiņošana ir neliela un pavisam īslaicīga, tad uztraukties nevajadzētu.

 

Pozas, kuras būs ērtākās tavai mīļotajai grūtniecības laikā:

Sunīšu poza

Ērgļa poza

Karotīšu poza

Jātnieces poza

Apgrieztā karotīšu poza leņķī

Lasi vēl: Lūk kāda nozīme ir “izmēram” pēc sieviešu domām; Speciālistu viedoklis un padomi

Avots: babycenter.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment