Tradicionāli majonēzi izmanto, lai piešķirtu salātiem bagātīgāku garšu svētku mielastos, bet ne vienmēr tas ir nepieciešams.
Izrādās, ka ierastās majonēzes vietā var pagatavot vieglāku un veselīgāku mērces versiju, kas izcels visu sastāvdaļu garšu, nepadarot ēdienu smagnēju. Šī recepte palīdzēs jums radīt maigu, tomēr bagātīgu garšu, neizmantojot majonēzi.
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
250-300 g marinēti gurķi
3 burkāni
4 olas
Mana vecmāmiņa gatavoja šos kabaču salātus ziemai: recepte ir pārbaudīta paaudzēs
3 ēdamkarotes krējums
3 ēdamkarotes olīveļļa
1 ēdamkarote sinepes
½ tējkarote sāls
Dilles vai citi zaļumi dekorēšanai
Sagatavojiet sastāvdaļas
Marinētus gurķus smalki sagrieziet un ievietojiet lielā bļodā.
Vistas fileju vāra līdz pilnīgai gatavībai, atdzesē un sagriež nelielos kubiņos. Pievieno bļodā kopā ar gurķiem
Burkānus izvāra, nomizo un sagriež mazos kubiņos.
Vistas olas uzvāra, tad atdala dzeltenumus no baltumiem. Sasmalcina baltumus un pievieno pārējām sastāvdaļām. Olu dzeltenumus atstājiet mērcei.
Lasi vēl: Kā cīnīties ar putekļiem, lai tos uz visiem laikiem izdzītu no mājokļa
Mērces pagatavošana
Ar dakšiņu atsevišķā bļodā saberziet olu dzeltenumus, lai iegūtu pastai līdzīgu masu. Pievieno pusi tējkarotes sāls un rūpīgi samaisa.
Pēc kārtas iemaisa trīs ēdamkarotes olīveļļas, trīs ēdamkarotes skāba krējuma un vienu ēdamkaroti sinepju. Maisījumam jābūt viendabīgam un bez gabaliņiem.
Svaigas dilles smalki sagriež un pievieno mērcei, lai piešķirtu tai svaigumu un patīkamu garšu.
Visu kārtīgi samaisa ar dakšiņu, līdz iegūst vienmērīgu, viendabīgu konsistenci.
Salātu pagatavošana
Sajauciet visas sasmalcinātās sastāvdaļas ar sagatavoto mērci. Rūpīgi samaisa, lai mērce vienmērīgi sadalītos pa salātiem. Šī salātu versija būs viegla, svaiga un lieliski noderēs kā alternatīva ierastajiem ēdieniem ar majonēzi.
Izmēģiniet šo recepti, lai dažādotu savu svētku galdu ar veselīgāku, bet joprojām garšīgu variantu.