Ja kāds jautā, kurš ir mans mīļākais ēdiens, es bez vilcināšanās teikšu, ka tās ir manas izcilās cepeškrāsnī ceptās kartupeļu pankūkas. Esmu priecīga dalīties ar recepti, jo šīs pankūkas ir lielisks ēdiens mūsu ģimenē.
Vīrs un bērni vienmēr ir sajūsmā, kad uzzina, ka šodien galdā būs kartupeļu pankūkas. Un vislabākais ir tas, ka šis ēdiens neprasa lielus izdevumus vai ilgu gatavošanu.
Kā pagatavot gardas kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī
Pirms uzsāc gatavošanu, sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Kad cepeškrāsns ir sasniegusi vajadzīgo temperatūru, sāc ar galveno soli – rīvē kartupeļus. Šis posms ir īpaši svarīgs!
Varētu domāt, ka nav nekā sarežģīta – vienkārši ņem un rīvē. Taču ir kāds noslēpums. Ar kādu rīvi vislabāk rīvēt kartupeļus?
Es priekšroku dodu vidējai vai rupjai rīvei kartupeļu rīvēšanai. Smalka rīve nav ieteicama, jo tā var sabojāt tekstūru. Ir arī svarīgi uzreiz pievienot sīpolus kartupeļiem – tas neļaus kartupeļiem kļūt tumšiem un palīdzēs pankūkām iegūt kraukšķīgu tekstūru. Kartupeļu pankūku noslēpums ir īstā kartupeļu un sīpolu attiecība, kas nodrošina izcilu garšu.
Laiks iepazīties ar pankūku pagatavošanas procesu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Kad kartupeļi sarīvēti un sajaukti ar sīpoliem, es pievienoju nedaudz rīvēta siera. Tas padarīs pankūkas gardākas un maigākas. Tāpat lieku klāt izkausētu sviestu un olas.
Vēl pievienoju sāli, piparus un garšvielas. Mūsu ģimenei patīk, ja lieku klāt ķiplokus. Var gan svaigus, gan kaltētus. Visu labi samaisu.
Pēc tam veidoju apaļas pankūkas un lieku tās uz cepešplāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Vai var likt pankūkas vienkārši uz cepešplāts, uz kuras uzziests sviests. Tas padarīs pankūkas zeltainas un kraukšķīgas.
Pēdējie knifiņi
Pavisam drīz burvīgā smarža piepildīs visu virtuvi. Ģimene vienmēr ar nepacietību gaida, kad galdā tiks celtas šīs gardās pankūkas
Cepeškrāsnī pankūkas cepas 40 minūtes. Tomēr labāk orientējies pēc savas cepeškrāsns. Pa laikam paskaties, kas ar tām notiek. Lai pankūkas būtu vēl garšīgākas, piecas minūtes pirms gatavības, iesmērē tās ar sviestu.
Un tad tās ir gatavas! Garšīgas kartupeļu pankūkas ar sieru ir galdā! Tās kļuvušas par ģimenes mājīguma un gardu vakaru simbolu. Pasniegt tās var ar krējumu vai kādu no savām iecienītākajām mērcēm (mums garšo sēņu mērce).
Sastāvdaļas:
4-5 kartupeļi
100 g sviests
Cietais siers (var būt Holandes)
2 olas
2 sīpoli
Sāls, pipari, garšvielas pēc vēlēšanās
Lai labi garšo!