Šīs 10 kļūdas “nogalina” tavu telefonu; Tās, ar lielu iespējamību, pieļauj teju visi


Iegādājoties jaunu telefonu mēs ne tikai jūtīgi izturamies pret telefona modeļa izvēli, bet atdodam par to arī lielu naudu. Tomēr, par spīti tam, mēs vienalga telefonu izmantojam nepareizi. Mēs jums izstāstīsim par 10 kļūdām, kas ievērojami saīsina akumulatora un viedtālruņa darbošanās laiku.

 

1. Tu nekad neizslēdz savu telefonu
Ne visi zina, ka telefons jāizslēdz vismaz reizi nedēļā. Eksperti apgalvo, ka tas akumulatora darbības ilgumu padarīs vairākkārt ilgāku.
Turklāt, nerekomendē telefonu izmantot kā modinātāju. Sākot izmantot parastu pulksteni kā modinātāju, tavs telefons tev tikai pateiks paldies!

2. Tev visu laiku ir ieslēgts Wi-Fi vai Bluetooth
Izslēdz nevajadzīgās telefona funkcijas ikreiz, kad tu tās nelieto. Tas samazina baterijas patēriņu un palielina akumulatora darbaspēju.
Un patiešām, kam tev vajadzīgs Bluetooth, ja tu esi aizņemts ar darbu vai staigā pa pilsētu?

3. Tu izmanto telefonu ekstremālos laikapstākļos
Gandrīz neviens telefons nav izgatavots tādā veidā, lai izturētu ekstremāli augstas vai ļoti zemes gaisa temperatūras. Atrašanās šādos apstākļos viennozīmīgi saīsina akumulatora kalpošanas ilgumu. Ja aiz loga ir vairāk par +30 grādiem vai zemāk par -20 grādiem, centies izņemt telefonu no somas vai kabatas tikai ārkārtējas nepieciešamības apstākļos.

4. Tu atstāj telefonu pie strāvas uz visu nakti
Eksperti apgalvo, ka uzlādēt telefonu līdz 100% ir kaitīgi akumulatoram. Pacenties atvienot telefonu no strāvas, kad baterija ir uzlādēta līdz kādiem 95-96%. Tieši tāpēc nav ieteicams atstāt telefonu pie strāvas uz visu nakti.

5. Tu gaidi, kad telefons izlādēsies līdz 0% un pēc tam to uzlādē līdz 100%
Litija – jona akumulatori, ar kuriem ir apgādāti vairums pēdējās paaudzes telefoni, vislabāk strādā, kad tos uzlādē līdz 50-80%. To apgalvo Šeins Broeskis – Farbe Technik dibinātājs. Farbe Techink ir uzņēmums, kurš nodarbojas ar akumulatoru uzlādes aksesuāru ražošanu. Akumulatoru uzlāde līdzinās ēdienreizēm, starp kurām ir nepieciešams pārtraukums.

6. Tu izmanto neorģinālo lādētāju
Šis ir netikumus, ar kuru grēko vairums telefonu īpašnieku, un it īpaši iPhone īpašnieki. Tas nav pārsteigums, jo Apple iekārtu vadi ātri sabojājas, ielokās un lūzt, bet jauni nemaksā lēti. Neskatoties uz to, nav ieteicams lietot neorģinālos lādētājus. Pretējā gadījumā tu sabojasi sava telefona akumulatoru un tas lēnām un nešaubīgi nobeigsies. Ir zināmi gadījumi, ka no nepareiza lādētāja ierīce mēdz pat uzsprāgt, tāpēc labāk neriskēt!

7. Nekad netīri telefonu
Saskaņā ar pētījumiem, uz telefona sakrājas vairāk baktēriju nekā uz poda vāka vai tava mājdzīvnieka bļodiņas. Piemēram, kompānija Apple iesaka tīrīt savas iekārtas ar speciālu “maigu lupatiņu.” Dezinficēt iekārtu drīkst tikai ar tam speciāli paredzētām iekārtam ar ultravioleto starojumu vai arī izmantojot senu metodi -lupatiņu un spirtu.
Neaizmirsti tīrīt arī uzlādes pieslēgumvietas. Īpaši pēc telefona turēšanas kabatā, tur var uzkrāties dažādi netīrumi, kas var radīt tālākas problēmas ar telefona uzlādi. Izmanto zobu bakstāmo kociņu vai tievu adatu.

8. Pārvietojoties par ielu tu turi rokās telefonu
Saskaņā ar statistiku, 40% nozagto telefonu ir iPhone. Par to pagājušogad paziņoja Amerikas federālā sakaru komisija. Tāpēc nav droši staigāt ar telefonu rokās, kamēr pats lidinies mākoņos.

9. Tu neaizsargā savu telefonu ar paroli
Lai atbloķētu ekrānu, vienmēr uzstādi paroli. Pretējā gadījumā noziedznieki nozags tavu informāciju vai izmantos piekļuvi tavas internetbankas aplikācijai ātrāk nekā tu spēsi apdomāties un veikt kādu pretdarbību.

10. Tu ļauj visām aplikācijām izmantot ģeolokācijas noteikšanas funkciju
Atļaujot aplikācijām regulāri izmantot tavas atrašanās vietas funkciju, tu burtiski savām rokām nogalini telefonu. Šī funkcija ātrāk iztukšo telefona bateriju un vairākkārtēji samazina tās kalpošanas ilgumu. Ieslēdz ģeolokācijas noteikšanas funkciju tikai tad, kad tas ir patiešām nepieciešams.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment