Šis augs mani ļoti iepriecina! Visu vasaru klāta ar ziediem, un nav vajadzīga nekāda kopšana

Es, tāpat kā daudzi no jums, dievinu skaistas puķes, bet, godīgi sakot, man nepatīk pavadīt daudz laika to kopšanai. Es domāju, ka jūs varat mani saprast!

Taču nesen es atklāju šo apburošo augu, un kāds bija mans pārsteigums, kad tas pats no sevis, bez jebkādām rūpēm, izauga grezni ziedoša pāri manam zemes gabalam.

Ļaujiet man jūs ar to iepazīstināt — šī ir maģiskā Kampsis. Spilgtas ziedkopas, sulīgs zaļums un minimāla aprūpe – kas vēl vajadzīgs dārzniekam, lai viņš būtu laimīgs?

Kampsis patiešām ir viens no nepretenciozākajiem un skaistākajiem augiem, kādus jebkad esmu redzējusi. Tā sakņu sistēma ir tik spēcīga un gara, ka tā var stiepties daudzus metrus, tāpēc nevajadzētu to stādīt pie mājas vai sienām. Vismaz ne tad, ja nevēlaties, lai jūsu māja pārvērstos par drupām.

Tomēr, neraugoties uz visām tās priekšrocībām, šī skaistule augu pasaulē var būt īsts huligāns. Kampsis ir agresīvs augs, un pēc garas ziemas ziemas guļas var augt kā brūnais lācis. Tāpēc pirms stādīšanas savā dārzā noteikti pārdomājiet tā atrašanās vietu un neļaujiet tam izaugt par mežonīgu briesmonīti!

Stādiet šos augus līdzas kartupeļiem – tad Kolorādo kartupeļu vaboles nekavējoties aizbēgs

Ja jums nepatīk pavadīt daudz laika, rūpējoties par augiem, tad kampsis ir ideāls risinājums. Ar šo liānu var veidot skaistas vertikāles, dzīvžogus, nojumes, rotāt dārza arkas un pat radīt ēnu atpūtas zonai.

Lasi vēl: Laiks iegādāties jaunu maku: Zaļais pūķis iepriecinās šīs Zvaigžņu zīmes ar lielām naudas dāvanām – piepildīsies tuvākajās dienās

Vienīgais, kas jums jādara, ir jāizvēlas pareizā vieta, kur to stādīt, un tad jūs varēsiet baudīt tās skaistos ziedus. Taču ir vairāki triki un padomi kas noteikti jāievēro, lai augs augtu nevainojami un lieliski.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment