Šis skaistums pārspēs visus mums zināmos ziedošos krūmus

Kad un kur stādīt budlejas

Stādīšanu sākam tikai pēc tam, kad beigušās visas salnas, izvēlieties gaišu, saulainu un no vēja aizsargātu vietu.

Augsne ir neitrāla, labi drenēta, mēreni mitra un bagāta ar barības vielām.

Budleju stādīšanas process

Vispirms ir svarīgi ņemt vērā, ka tās krūmi aug un kļūst diezgan apjomīgi platumā, tāpēc atstājiet pietiekamu attālumu – aptuveni trīs metrus starp blakus stādījumiem. Pretējā gadījumā šaurā telpā tie neizskatīsies tik iespaidīgi kā brīvā telpā.

Izrokiet stādīšanas bedri, ņemot vērā sakņu sistēmas lielumu, un pievienojiet vēl 20-25 cm dziļumu. Bedres platums ir 40-45 cm. Bedres dibenā ierīkojiet drenāžu, pēc tam uzberiet augsnes maisījuma kalnu (dārza augsne, kas sajaukta ar humusu un komplekso mēslojumu).

Lasi vēl: Svētku zieds visai sezonai! Mega bagātīga ziedēšana no pavasara līdz aukstam laikam

Stādot rūpīgi izklājiet visas saknes un  augsni, kas nekavējoties sablīvē. Sakņu kaklam jābūt vienā līmenī ar augsni. Tad laistīt un mulčēt.

Budleju krūmu kopšanas procedūras

Laistīšana nepieciešama tikai karstumā un sausumā, katram krūmam uzlej spaini silta ūdens, ielej iepriekš sagatavotā grāvīti ap krūmu.
Svarīga ir mēslošana, pietiek ar 2-3 reizēm sezonā. Mēslojumu lieto ar augstu fosfora un kālija saturu – tie pozitīvi ietekmē ziedēšanu.
Turklāt baro ar organiskām vielām, var izmantot humusu vai kompostu šķidrā veidā. Mainiet organiskos un minerālmēslus.

10 spēcīgas smakas, kuras ērces necieš: mežkopis sniedz padomus, kā izvairīties no bīstamiem kukaiņiem

Periodiski uzirdiniet augsni un likvidējiet visas nezāles.

Buddlejas laikus jāapgriež – tas ir svarīgi, lai tās saglabātu savu dekoratīvo izskatu un turpinātu bagātīgi ziedēt. Pavasarī, kad kļūst silts, apgriešanu veic 30 cm augstumā no zemes – ja šķirne ir zemas augšanas, un 90 cm – ja tā ir augstas augšanas.

Pārbaudiet, vai nav kaitīgu mikroorganismu, un, ja nepieciešams, veiciet to apkarošanu.

Budleju pavairošana

Budlejas var pavairot divējādi: sējot sēklas un ar spraudeņiem.

Sēklas nogatavojas tikai siltā klimatā, bet tās var iegādāties. Audzēšanas process neatšķiras no citu kultūraugu audzēšanas.

Stādāmie spraudeņi tiek nogriezti rudenī, šim nolūkam piemēroti ir tikai pirmā dzīves gada dzinumi, tos līdz pavasarim uzglabājam vēsā un mitrā vietā. Vai arī tos var uzreiz iestādīt sakņošanai dobē un noteikti pasargāt no sala.

 

Budleju segšana ziemai

Kad lapas kļūst melnas, ir laiks gatavoties ziemai. Vispirms augu augsti uzkarinām, tad nogriežam tā, lai virs augsnes paliktu apmēram 20 cm gari zari.

Tad apsedzam ar lapnikas zariem un virsū uzliekam koka kastīti, kuru aptinam ar jumta plēvi, un to visu nostiprinām un piespiežam ar ķieģeļiem, lai vēja brāzmas visu šo konstrukciju nenopūst.

Lasi vēl: “LIDL” nekavējoties pārtrauc šī produkta pārdošanu! Steidzami jāizmet vai jānodod atpakaļ veikalā

Man ļoti patika šis košais, krāšņais krūms, varbūt, kam ir šāds krūms, dalieties iespaidos?

Nauda nāks aumaļām pēc 22.jūlija! Zvaigžņu eksperte Vasilisa Volodina atklāj, ka 4 Zvaigžņu zīmes jūlijā saņems negaidītus naudas ienākumus

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment