Šis tiešām darbojas! Dārzniece atklāj neticami lētu un patiešām efektīvu veidu, kā atbrīvoties no gliemežiem dārzā

Skujkoku “dzeloņstieples” veido fizisku barjeru ap augu, kuru kaitēkļi, piemēram, gliemeži, nevar tik viegli pārvarēt. Tas palīdz samazināt to aktivitāti augu tuvumā un novērš to bojājumus.

Foto – Pixabay

Bet, piemēram, priežu skujas atturēs arī mājdzīvniekus, kas var rakņāties augsnē vai izmantot to kā tualeti. Skujkoku “asās” segas palīdzēs aizsargāt jūsu dārza teritoriju, gadījumos, ja jūsu dārzā nāk sveši kaķi.

Lasi vēl: Nāc, ārā: kā atbrīvoties no gliemežiem mājā un pagrabā

Ja priežu skujas izmanto kā mulču, tās veido blīvu slāni, kas samazina ūdens iztvaikošanu no augsnes virsmas.

Tas palīdz uzturēt stabilu mitruma līmeni augu sakņu sistēmai, samazinot biežas laistīšanas nepieciešamību. Tā arī palīdz regulēt augsnes temperatūru, pasargājot saknes no pārkaršanas vasarā un pārkaršanas ziemā.

Foto – Pixabay

Skujas veido blīvu slāni, kas novērš nezāļu dīgšanu. Tādējādi samazinās nepieciešamība pastāvīgi izravēt nevēlamās nezāles un tādējādi tiek vienkāršota dārza kopšana.

Tas arī piešķir dabisku un glītu izskatu, kas var izcelt augu skaistumu un piešķirt dārza ainavai estētisku un patiešām intereantu harmoniju.

Skujkoku seguma tonis kontrastē ar citiem augiem, radot skaistus vizuālus efektus un uzsverot dārza kompozīciju daudzveidību.

Tādējādi skujkoku segumu izmantošana ne tikai sniedz funkcionālus ieguvumus, bet arī palīdz radīt skaistu un koptu dārzu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment