Sixt velo nomas pakalpojums kļūst arvien pieprasītāks. Velosipēdi būs atkal pieejami jaunās velo sezonas sākumā

Velo braukšanai atbilstoši laika apstākļi, bezmaksas braucienu ieviešana un braucēju skaita pieaugums veicinājis pakalpojuma pieejamību un izmantošanas biežumu – braucienu skaits pieaudzis par 22%. Līdz ar ziemai raksturīgu laikapstākļu iestāšanos, velo nomas divriteņi būs pieejami līdz 2018. gada 31. oktobrim. Pakalpojums Rīgas, Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētu viesiem būs atkal pieejams 2019. gada velo sezonas sākumā.

Braucienu skaita pieaugums skaidrojams ar pakalpojuma pieejamību, velobraukšanas kultūras attīstību un labvēlīgiem laika apstākļiem. 2018. gada velo sezonā tika ieviests Eiropas lielāko pilsētu labās prakses piemērs, un pirmās 30 minūtes brauciena katru dienu ir bez maksas. Papildus līdzšinējiem Sixt velo nomas punkti tika atvērti vietās, kur dzīvo un strādā liels iedzīvotāju skaits – pie “Maxima XXX”, Augusta Deglava ielā 67 un pie Mūkusalas Biznesa centra Mūkusalas ielā 42a. Pasākumu kopums 2018. gadā veicinājis būtisku pakalpojuma izmantošanas pieaugumu – nomas braucienu skaits salīdzinājumā ar pērno gadu, palielinājies par 22%, pārsniedzot 21 tūkstoti nomas reizes.

Sixt velo nomas pakalpojums šajā sezonā būs pieejams līdz 2018. gada 31. oktobrim. Velosipēdi braucieniem būs atkal pieejami 2019. gada pavasarī līdz ar velo braukšanai atbilstošu laika apstākļu iestāšanos.

“Sixt visā pasaulē un arī Latvijā nodrošina premium kvalitātes servisu īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas klientiem. Izcilas kvalitātes pakalpojumu vēlamies piedāvāt arī velo nomas klientiem. Lēmums, pakalpojumu nodrošināt tikai aktīvajā velo sezonā, pieņemts, izvērtējot braucienu skaitu ziemas mēnešos iepriekšējos gados. Vērojams, ka ir dienas, kad pakalpojumu izmanto tikai viens līdz divi klienti- līdz ar to nav ekonomiska pamatojuma sistēmu uzturēt arī ziemā. Kluso sezonu lietderīgi izmantosim, būtiski uzlabojot velosipēdu tehnisko stāvokli, lai tradicionālajā velo sozonā nodrošinātu nevainojamu pakalpojuma kvalitāti,” stāsta Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

Sixt velo nomas pakalpojumu nodrošina SIA “Transporent”, Sixt pārstāvis Baltijas valstīs, kas ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums. Koplietošanas velo nomas pakalpojums Latvijā netiek subsidēts no valsts vai pašvaldību puses.

Par Sixt velo nomu

Sixt velo noma ir koplietošanas velo noma Rīgā un Jūrmalā, kas pieejama vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem gan ikdienas, gan atpūtas braucieniem 24 stundas diennaktī. Riteņbraucējiem ir pieejami vairāk nekā 250 velosipēdi 30 nomas punktos. Velosipēdi ir pieejami Rīgas centrā, Vecrīgā, Mežaparkā, Pārdaugavā, Teikā, Pļavniekos; Jūrmalā – Majoros, Dzintaros, Bulduros un citur. Sixt velo nomas sistēmā velosipēdu var iznomāt vienā no nomas stacijām un atpakaļ atdot jebkurā citā. Sixt velo noma strādā starptautiskā sistēmā Nextbike. Viens reģistrēts klients var paņemt nomā līdz 4 velosipēdiem. Nomas maksa tiek aprēķināta par katrām 30 minūtēm, un apmaksa notiek ar bankas norēķinu karti. Velo nomas pakalpojumus klientiem ir iespēja iegādāties mobilajā aplikācijā Nextbike (pieejama iOS un Android tālruņiem) vai reģistrējoties Sixt velo nomas mājaslapā www.sixt.lv/velo.

Par Sixt

Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija

Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk kā desmit gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot vairāk nekā 5000 automašīnu. Savukārt, īstermiņa auto nomā pieejamas vairāk, kā 500 BMW, Audi, Mercedes Benz, Jaguar, VW, Toyota, Nissan un citu pasaules vadošo ražotāju automašīnas. Baltijā ir pieejami Sixt auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. Rīgā un Jūrmalā pieejams arī Sixt velo nomas tīkls ar vairāk kā 250 velosipēdiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment