Skaists sezonas noslēgums Opel komandai

Šis bija fantastisks sezonas noslēgums “ADAC Opel Rallye Junior Team” komandai. 27 gadus vecais zviedrs Toms Kristensons (Tom Kristensson) un 19 gadus vecais vietējais varonis Mārtiņš Sesks ar Opel ADAM R2 svinēja pārliecinošu divkāršu “ADAC Opel Rallye Junior Team” uzvaru Rally Liepāja, “FIA ERC Junior U27” sezonas noslēdzošajās sacensībās, kas norisinājās tāda paša nosaukuma Latvijas ostas pilsētas apkārtnē. Pēc tam, kad Sesks iepriekš bija nodrošinājis Opel jau ceturto Junior European Championship godalgu pēc kārtas, Kristensons, par spīti lielajai konkurencei Eiropas Junioru čempionātā, ar divām sekojošām uzvarām pamanījās izcīnīt arī Eiropas vicečempiona titulu.

Kristensons, kurš jau pagājušajā gadā uzvarēja Rally Liepāja RC4 grupā ar privātu ADAM R2, Baltijas jūras piekrastes ātrajās grants trasēs rādīja izcilu sniegumu. Pagājušā gada “ADAC Opel Rallye Cup” uzvarētājs un viņa stūrmanis Henriks Appelskogs (Henrik Appelskog) ERČ sacensībās uzvarēja ne mazāk kā desmit no divpadsmit gleznainajiem īpašajiem etapiem ar kopējo garumu ap 200 kilometriem, izcīnīja abu posmu klasifikācijas un ieguva maksimāli iespējamos 39 punktus.

“Tas bija skaists rallijs,” priecājas uzvarētājs Kristensons. “Fantastisks sacīkšu auto, lieliska komanda, fenomenāli speciālie grants etapi un braucienam ideāli laikapstākļi – rallijs nevarētu būt labāks. Man un Henrikam ar mūsu ADAM R2 jau no paša sākuma bija laba sajūta. Mēs uzrādījām pirmos labākos rezultātus bez vajadzības uzņemties lieku risku. Kad viss veicas tik labi, pirmkārt un galvenokārt ir svarīgi nepazaudēt šo ritmu. Un mums tas izdevās, arī tādēļ, ka mums visas dienas garumā negadījās pat sīkākā ķibele.”

Eiropas čempions Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis parādīja “ADAC Opel Rallye Junior Team” spēku, uzvarot divos atlikušajos posmos un pārliecinoši, kontrolēti iestūrējot otrajā vietā. Tas bija viņu piektais finiša pjedestāls sešās sezonas sacensībās. Vienlaikus abi latvieši arī nodrošināja Opel divkāršu uzvaru RC4 klasifikācijā. “Pēc divām neveiksmēm Polijā es sākumā domāju, ka būs grūti atjaunot pārliecību uz trases,” saka Sesks. “Bet ar laiku mēs arvien labāk un labāk iekļāvāmies plūsmā un pat varējām uzrādīt divus labākos laikus. Visu cieņu Tomam par viņa spēcīgo sniegumu. Taču esmu apmierināts ar otro vietu šajā lieliskajā rallijā, kas notiek manas dzimtās pilsētas apkārtnē, tik daudzu fanu, draugu un partneru priekšā. Jo īpaši pēc tik kolosālas sezonas ar līdz šim manā karjerā lielākajiem panākumiem.”

Ar nepārspējamu sniegumu Latvijā “ADAC Opel Rallye Junior Team” guva iespaidīgus panākumus savā ceturtajā pilnajā Eiropas Rallija čempionāta sezonā. Līdz ar Mārtiņa Seska ceturto titulu pēc kārtas un Toma Kristensona otro vietu “FIA ERC Junior U27” Opel komanda svinēja arī divkāršu uzvaru ERC3 fināla braucienos divu riteņu piedziņas transportlīdzekļiem. Panākumu sarakstu turpina ERC3 Eiropas čempionu tituli stūrmaņiem (Francis priekšā Appelskogam), kā arī “ADAC Opel Rallye Junior Team” uzvara gan komandu klasifikācijā, gan “ERC Nation Cup”.

“Šis iespaidīgais rezultāts atspoguļo ADAM R2, kā arī abu mūsu braucēju un visas komandas lielo potenciālu. Šādi panākumi ir iespējami tikai tad, kad augstu kvalificēta un motivēta komanda strādā kopā ar aizrautību, prieku un mērķa apziņu. Izsaku apbrīnu un pateicību visiem, kuri bija daļa no tā,” saka Opel Motorsport direktors Jorgs Šrots (Jörg Schrott).

“FIA ERC Junior U27” galīgie rezultāti pēc 6 sacensību posmiem (ieskaitot 2 nederīgus rezultātus):

  1. Sesks 136 punkti; 2. Kristensson 131; 3. Llarena 97; 4. Gago 67; 5. Vita 67; 6. Hokkanen 61; 7. Wagner 60; 8. Munnings 58; 9. Stengg 39; 10. Broz 37; 11. Blach Nuñez 15; 12. Munster 7.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment