Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dēls to nevar atļauties

Viena no galvenajām problēmām –  muzejam ir nepieciešamas plašas telpas, bet dzimtas mājās ir  izveidoti daudzi mazi mākslinieku būcenīši. Tas nozīmē – lieli izdevumi pārbūves darbos!

Tāpat skaidrs ir tas, ka muzeja izveides gadījumā Juris, Marta un ģimenes nevarēs palikt dzīvot šajās mājās, kur pavadījuši visu savu dzīvi. Tiesa, uzturēt Mežaparka māju viņi nespētu arī tāpat.

Pirmkārt, nekustamā īpašuma nodoklis Mežaparkā ir ĻOTI liels. Par šo māju katru gadu jāmaksā 3500 eiro, jeb 290 eiro mēnesī. Tad papildus vēl izdevumi par gāzi, siltumu un komunālajiem maksājumiem.

To visu esot segusi māte ar savu 2000 eiro pensiju.

Tāpēc šobrīd vienīgais variants ir māju pārdot. Cerība esot uz to, ka izdosies trast kādu kultūras investoru, kurš piekritīs mājā izveidot jau minēto muzeju. Tāpat Juris grib runāt ar Eiroparlamenta deputāti Sandru Kalnieti, par iespējamo Eiropas naudas finansējuma piesaisti, jo Džemmai bijušas ļoti labas un tuvas attiecības ar politiķi.

Lasi arī: VIDEO: Nakts laikā, kamēr cilvēks guļ, no Swedbank konta nozog naudu

Mājas vērtību Juris gan nezina, vien piebilstot, ka, saprotams, īpašuma cenas Mežaparkā ir ļoti augstas.

 

Vairāk par šo var lasīt  “Kas jauns” 19. novembra numurā!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • […] Lasi arī: Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dē… […]

  • <cite class="fn">Aija</cite>

    Kolosāli! Pilna māja bērnu un mazbērnu, bet kā parasti rēķini balstās uz veca cilvēka-pensionāres kakla. Kā jau parasti mūsdienās vērojama aina-bērniņi uzkāpuši senčiem uz kakla, kājiņas nokāruši un tik brauc pa dzīvi. Te pēkšņi ņem un piespiedu kārtā viņus nomet…sākas īdēšana, redz īpašumu viņi nevarot uzturēt. Tagad bērni tiks sāks spekulēt uz dzimtas labo slavu, kaut gan pasi ir nulles vērti, ja varēja šis bars dzīvot uz vienas pensionāres rēķina. Dzimta mājas pārdot??Tur, kur jūsu mamma visu mūžu ir dzīvojusi???Šiem cilvēkiem nav nekas svēts izņemot naudu un viss. Labi, jūs pārdosiet to māju…Ko tālāk?? Nopirksiet dzīvokļus vai mājiņas citur….JŪS DOMĀJAT, KA RĒĶINI PĒKŠŅI PĀRSTĀS EKSISTĒT??? IZDALIET ŠO SUMMU UZ VISIEM, KAS MĀJĀ DZĪVO UN SUMMA NEMAZ TIK LIELA NEBŪS. Pēdējais laiks bērneļiem iemācīties kā ir maksāt rēķinus. Protams ideāls variants ir mājā izveidot muzeju, bet neviens nepiekritīs tam, ka šie cilvēki tur turpinās dzīvot un tas ir tikai loģiski.

  • <cite class="fn">Maija</cite>

    Bērni jau ir tikai tādi, kādus vecāki viņus ir izaudzinājuši un katru apbižo tik, cik viņš ļaujās…

  • […] Lasi arī: Skulmes mantojuma peripetijas: māja Mežaparkā tika uzturēta ar viņas 2000 eiro pensiju, bet dē… […]

Leave a Comment