Slavenā kosmonauta Jurija Gagarina meitas – kā izvērtās viņu dzīves, cik līdzīgas viņas ir tēvam un kas viņas ir tagad

Visi noteikti ir dzirdējuši par slaveno kosmonautu Juriju Gagarinu, bet cik daudzi zina par viņa meitu likteni un dzīvi? 

 

Kā zināms, pirmais kosmonauts pasaulē bija Jurijs Gagarins. Viņš bija precējies tikai vienu reizi. Viņa sieva Jekaterina strādāja lidojumu vadības laboratorijā. Divus gadus pēc kāzām viņiem piedzima pirmā meita un drīz pēc tam arī otra meita.

 

Jurijs Gagarins bija pirmais cilvēks kosmosā. Viņa piedzima 1934. gada 9. martā.  Gagarins uzauga Krievijā un izcēlās ar savu dedzīgo interesi par aviāciju. Viņš pievienojās PSRS Gaisa spēkiem un ātri ieguva reputāciju kā izcils lidotājs.

Tomēr Gagarins kļuva par pasaules vēstures figūru 1961. gada 12. aprīlī, kad viņš kļuva par pirmo cilvēku, kas veica kosmisku lidojumu. Viņa kosmosa kuģis “Vostok 1” pacelās no Zemes, aplidojot apkārt mūsu planētai vienreiz, pirms nolaidās atpakaļ uz Zemes. Šis lidojums padarīja Gagarinu par ne tikai kosmonautu, bet arī par simbolu, kas iemiesoja cilvēces sasniegumus un izcilību kosmosa izpētē.

Jurijs Gagarins ar sievu Valentīnu

Pēc kosmosa lidojuma Gagarins kļuva par starptautisku slavas simbolu un PSRS varas elites iemīļotu figūru. Viņa dzīve pēc lidojuma turpinājās ar dažādiem amatiem un pienākumiem, tostarp kosmosa programmas attīstības veicināšanu. Taču viņa dzīve tika pārtraukta 1968. gadā, kad notika aviācijas ne***ījums.

Lai gan Gagarins  kosmosā pavadīja tikai īsu laiku, viņa ietekme un mantojums ir ilgtspējīgi iesakņojušies cilvēces vēsturē. Viņa nosaukums un slava ir kļuvuši par simbolu drosmei un cilvēces tieksmei izpētīt jaunus horizontus.

Lasi vēl: Vistas un krabju nūjiņu nepārspējamais “duets”. Smeķīgi svētku salāti “Gardumiņš itāliešu gaumē”

Bet kā tad klājas Gagarina meitām?

Jāsaka uzreiz – abas meitas ir izcilnieces un savās karjerās sasniegušas lielus panākumus. Pie tam vizuāli līdzinās tēvam/ Īpaši lielu līdzību daudzi saskata vecākajā no meitām – Jeļenā. Bet arī Gaļinas sejā manāmi tēva vaibsti.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un apskatītu FOTO

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment