Slavenais ārsts devies prom no Latvijas; Uz atvadām velta skarbus vārdus Viņķelei

Latvijas mediju telpā vairākkārt izskanējis vārds – Uģis Gruntmanis. Viņš ir endokrinologs, kurš ASV ieguvis 20 gadu pieredzi savā nozarē. Viņš atgriezās Latvijā, lai strādātu mūsu veselības nozarē, tomēr problēmas ar, kurām nācās saskarties (kā arī piedāvājums no ASV), piespiedušas viņu, kopā ar ģimeni , atgriezties ASV. 

 

Viņš publicējis atvadu vārdus Latvijai, kā arī veltījis kritiku Ilzei Viņķelei un kardiologam Andrejam Ērglim.

Lasi arī: Dziedātāja Aminata mainījusies līdz nepazīšanai; Domas par viņas izskatu gan dalās

Publicējam pilnu tekstu:

“Sirsnīgs paldies Jums visiem par gadu, ko pavadījām Latvijā! Iepazinām jaunus draugus un satikām vecos. Bija tik daudz interesantu vietu, ko atradām, sarunu par medicīnu, augstāko izglītību, valsti kopumā un kā to uzlabot, par godīgāku, par iejūtīgāku, par pieejamāku.

Bijām pārcēlušies, un cerējām nekad vairs prom nebraukt, taču ministre Vinķele kopā ar medicīnas oligarhu Dr. Ērgli un co izdarīja visu, lai tas nenotiktu.

Konkursos” apstiprināja tādus, par kuriem ir aizdomas par korupciju, VM ierēdņus par 8000 eiro mēnesī (es konkursā teicu, ka jāmaksā mazāk par ministra algu, jeb zem 4000 eiro) līdz beidzot, kad viss Endokrinoloģijas centra kolektīvs uzrakstīja atbalsta vēstuli, konkursu vienkārši slēdza.

Ministrei ir vienalga, ka Stradiņos Ērglis un co, gadā nopelna uz pacientu pētījumiem gandrīz 3 miljonus eiro savos fondos, un kontos. Ministrei ir vienalga, ka viens ārsts valsts slimnīcā un universitatē nopelna 280 000 eiro gadā, kamēr liela daļa jaunāko ārstu iztiek ar 1000 eiro mēnesī. Ministrei ir vienalga, ka 2019. gadā ārsti un māsas pieprasīja viņas demisiju, nekas nenotika. Ministre mērķtiecīgi neiesaista Diasporas ārstu organizāciju nevienā jautājumā, pat tajos, kas skar diasporu, jo viņa visu zina labāk. Uzskatu, ka tā nedrīkst strādāt, dēļ šīm viņas darbībām tik daudz mediķi neatgriezīsies akadēmiskā medicinā, nepretendēs uz amatiem. Diasporas likums tiek ieviests ļoti ļoti lēni.

Ministre Vinķele + Ērglis un co ir iemesls, kāpēc mums jābrauc prom, tie ir cilvēki, kas vārdos ir par reformām, bet darbos pret tām. Tie ir cilvēki, kas grib saglabāt varu par katru cenu! Tagad mācīšu un ārstēšu vienā no izcilākām ASV universitātēm un slimnīcām, taču būtu gribējis savas zināšanas atdot Latvijai! Mums visiem kopā jāstrādā, lai šādi cilvēki nākotnē nenoteiktu cilvēku dzīves un likteņus! Dievs svētī Latviju!” raksta dakteris.

Lasi arī: Augstākie spēki steidz nemanāmi līdz 31.augustam apbalvot četras zodiaka zīmes

Latvijas mediji jau vēstīja, ka ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi ASV endokrinologs Uģis Gruntmanis pērn atgriezās Latvijā, lai palīdzētu valsts medicīnas nozarei. Taču grūtības sagādāja viņa kvalifikācijas atzīšana, lai gan viņš ir Teksasas Universitātes profesors. Tagad ārsts tomēr nolēma pamest Latviju, jo saņēmis piedāvājumu ASV.

Rumāņu dziedātājs pats tiešraidē Facebook nofilmējis savu nāvi autokatastrofā

“Taisnība, atkal dodamies prom. Dartmuta ir viena no ASV izcilākām jeb Ivy līgas universitātēm. Ir milzu paradoks, ka pasaules izcilākās universitātes un slimnīcas mani pieņem bet RSU, LU, Stradiņiem manas kvalifikācijas par zemām,” norādija dakteris.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment