Sniega tīrīšana var būt kaitīga tavai veselībai. Noskaidro, kāpēc!

Ja tev ir diabēts, sirds problēmas, augsts asinsspiediens vai tu vienkārši neesi labā formā, tev vajadzētu atturēties no aizsniguša piebraucamā ceļa tīrīšanas. Eksperti apgalvo, ka tu vari sevi savainot, piedzīvojot sirdstrieku.

Katru gadu sniega tīrīšanas rezultātā neatliekamā medicīniskā palīdzība ASV tik izsaukta 11 000 reižu un šīs darbības rezultātā mirst vismaz 100 cilvēki.

Aukstumā asinsvadi sašaurinās, tādējādi samazinās asins pieplūdums vitāli svarīgajiem orgāniem, intervijā ar The Washington Post paskaidro Lorens Filips, Langonas Medicīnas centra kardiologs.

Bieži vien cilvēki, kuri nav nodarbojušies ar sportu mēnešiem vai pat gadiem ilgi, pienācīgi nenovērtē patieso piepūli, kas rodas tīrot sniegu un tādējādi pārpūlas. Cilvēkiem, kuri ir vecāki par 55 gadiem, ir par četrām reizēm lielāka iespēja ciest no ar sirdi saistītam problēmām sniega šķūrēšanas laikā. Viljams Sudats, MedStar Vašingtonas slimnīcas invazīvais kardiologs informēja, ka 2010. gad ilgstošo sniegputeņu dēļ slimnīca piedzīvoja negaidītu sirdslēkmju pacientu pieplūdumu.

Sniega vaļņu šķūrēšana ir kā “svarcelšanas programmas uzsākšana ledainās temperatūrās bez iesildīšanās vingrinājumiem,” apgalvo Sudats.

Avots: www.womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment