Šo jūs noteikti pat nenojautāt! Dārznieki atklāj, ka vislabākais laiks šī auga sēšanai ir tieši jūlija beigas: tas paspēj ne tikai izaugt, bet dod arī super lielu ražu

Kā pagarināt gurķu augļu veidošanās periodu: ražu ievāksiet līdz pat oktobrim

Dārznieki skaidro, ka vasarā augsne jau ir pietiekoši silta, kas ievērojami samazina sakņu puves risku dārzeņiem. Arī dažādas sēnīšu kaites un miltrasas neietekmē tieši vasarā sēto zirnīšu nogatavošanos.

Pateicoties šiem labvēlīgajiem laika apstākļiem, zirnī ātrāk izaug, ātrāk nobriest un sāk nest augļus jau augusta beigās vai septembra sākumā.

Foto – Pexels

Ievērojot šo dārznieku triku, jūs varat izaudzēt ļoti garšīgus un sulīgus zirnīšus! Un līdz šim taču visi uzskatīja, ka jūlijā tam jau noteikti ir par vēlu. Kā izrādās, ne tuvu ne!

Lasi vēl: Ātri un efektīvi: 5 padomi rokas un nagus tīrīšanai pēc dārza darbiem

Vēl par zirnīšiem

Svaigi zaļie zirnīši ir pieejami vasaras mēnešos, kad tie ir visgaršīgākie un aromātiskākie. Sezonālo dārzeņu izmantošana ļauj baudīt zirnīšu maksimālo garšu un uzturvērtību.

Zaļo zirnīšu pagatavošana ir ātra un vienkārša. Tos var vārīt, tvaicēt, cept vai pievienot ēdieniem tieši svaigus. Šī ērtā pagatavošanas metode padara tos par ideālu sastāvdaļu ikdienas maltītēm.

Šādu “desu” vēl nebūsiet ēduši – visi gribēs zināt šo interesanto recepti

Zaļie zirnīši piešķir ēdieniem krāsainību un dzīvīgumu. To spilgti zaļā krāsa izskatās pievilcīgi gan uz šķīvja, gan salātos, radot patīkamu vizuālo efektu.

Šo īpašību dēļ zaļie zirnīši ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi un daudzpusīgi, padarot tos par iecienītu sastāvdaļu daudzos ēdienos.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment