Šo recepti es saucu par “Vasaru burciņā”, un es vienmēr gatavoju daudz. Tas ir viens no mūsu iecienītākajiem ziemas ēdieniem

 

Parasti šāda veida salātiem burkas iepriekš nesterilizē, bet man patīk būt drošai, tāpēc es 0,5 litru burkas sterilizēju 10 minūtes virs tvaika. Vākus uzvāru ūdenī.

Piepildiet burkas ar salātiem līdz kakliņam, vispirms ar dārzeņiem un pēc tam vienmērīgi ielejiet burkās marinādi. Man bija vajadzīgas 9 – 0,5 litru burkas, un tās bija pilnībā piepildītas, tāpēc salāti nepalika lieki.
Burkas aizvārot ar vākiem. Svarīgi: neaizskrūvējiet tos!

Lielajā katlā ielieciet dvieli, uz tā novietojiet burkas, aplejiet ar ūdeni (var izmantot karstu ūdeni) ne vairāk kā līdz pleciem, pat nedaudz zemāk.

0,5 litru burkām vāriet 15-20 minūtes, bet 1 litra burkām – 30-35 minūtes. Ja tas netiks pienācīgi sterilizēts, salāti sabojāsies un burkas “uzsprāgs”.

Karstās burkas pārklājam ar vāciņiem un apgriežam ar siltu dvieli vai segu otrādi, un atstājam tās tā, līdz tās pilnībā atdziest, tad atkal apgriežam otrādi. Es uzglabāju dzīvoklī istabas temperatūrā, var arī pagrabā.

 

Sastāvdaļas:

Tomāti: 1,5 kg
gurķi: 1 kg
Kāposti: 500g
Paprika: 700g (nomizota)
Burkāni: 500g (mizoti)
Sīpoli: 300g (mizoti)
Ķiploki: 1 galviņa
Dilles (vai mīļākie garšaugi): 50г
Cukurs: 40 g
Sāls: 25g
Augu eļļa: 100g
Etiķis 9%: 40ml

Lasi vēl: Pēdējā laikā biežāk pērku kāpostus nekā gaļu: rādu, kā gatavoju neticami garšīgas kāpostu kotletes

Labu apetīti un panākumus jūsu kulinārijas meistardarbos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment