Sodrēji no pannām un katliem kritīs gabaliem un ātri pazudīs; Dalos ar pannas tīrīšanas meistarklasi

 

Katras mājas virtuvē ir tādi uzticami palīgi kā pannas, grili un plītis, kuru virsmas ar laiku pārklājas ar netīrumiem un kvēpiem.

Kvēpi, kas pārklāj pannas un katlus, parasti veidojas no tauku atliekām, kas palikušas pēc gatavošanas. Gatavojot ar eļļu vai taukiem, tie var sadalīties un nosēsties uz pannas vai katla virsmas.

Šīs tauku daļiņas un citas pārtikas sastāvdaļas var sadalīties un sadegt, radot raksturīgu smaržu, kas uzkrājas uz virsmām. Laika gaitā šie atlikumi var veidot plānu kārtu, ko sauc par “patinu”, un kas satur dažādas ķīmiskas vielas un taukus, piešķirot tai raksturīgo smaržu.

Lasi arī: Vilka stunda: kāpēc mēs patiesībā bez iemesla pamostamies pulksten 3 naktī

Kvēpi, kas nogulsnējas uz pannas un katliem, var būt arī rezultāts no pārkaršanas vai sadedzināšanas procesa, it īpaši, ja gatavošanas laikā tiek izmantota augsta temperatūra vai pārtikas produkti paliek uz karstas virsmas ilgāku laiku.

Šādas sadegšanas procesā var veidoties nepatīkamas smakas un nogulsnes uz virsmas, kas var ietekmēt pārtikas gatavošanu un arī nākamās ēdiena garšas.

Kā uzturēt virtuves izlietni tīru bez asām ķimikālijām: 3 vienkārši triki

Lai novērstu šādu uzkrāšanos, svarīgi ir pareizi iestatīt gatavošanas temperatūru un kontrolēt to, lai novērstu pārkaršanu. Lai samazinātu kvēpu uzkrāšanos, var arī izmantot eļļu vai taukus ar augstu dūmiem un sadedzināšanas temperatūru, jo tie var samazināt uzkrāšanos uz pannas virsmas.

Regulāra tīrīšana un kopšana pēc katras lietošanas palīdzēs novērst kvēpu uzkrāšanos un saglabāt pannas un katlus tīrus un gatavus izmantot nākamajā reizē, neļaujot kvēpiem pārāk nostiprināties uz virsmas. Regulāra tīrīšana palīdz saglabāt pannas un katlus tīrus un novērš nepatīkamo smaržu uzkrāšanos.

Vēzim slēptas bažas, bet Ūdensvīrs gāzīs kalnus; Dienas prognoze 11. septembrim visām zīmēm

Tomēr pat ja visu dari pareizi, galu galā kvēpi uzkrāsies… Tas ne tikai pasliktina to izskatu, bet arī var mainīt ēdiena garšu. Es pats esmu saskāries ar šo problēmu, taču esmu atklājis efektīvu risinājumu!

Lasi vēl: Kā viegli izskatīties 20 gadus jaunākai pēc 50 gadu vecuma (Foto)

Kā atbrīvoties no ieēdušiem sodrējiem?

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment