Mūsu glābiņa galvenā sastāvdaļa ir amonjaka spirts vai 10% amonjaka šķīdums. Mums būs vajadzīgi arī stingri maisiņi un kaut kas, ar ko tos aizvērt, piemēram, līmlente vai kabeļu saite.
Piesardzības pasākumi
Esiet uzmanīgi, strādājot ar amonjaku: tas ir ļoti spēcīgs. Nodrošiniet labu ventilāciju vai strādājiet ārā.
Pasargājiet virtuves piederumu plastmasas un koka daļas no amonjaka šķīduma iedarbības.
Process soli pa solim
Ievietojiet virtuves piederumus (pannu, grilu u. c.) maisiņā un ielejiet tajā aptuveni 200 ml amonjaka šķīduma.
Cieši aizveriet maisiņu, nepieļaujot gaisa iekļūšanu tajā. Sakratiet maisiņu, lai šķīdums vienmērīgi sadalītos.
Atstājiet pannu vai katliņu maisiņā uz nakti. Pēc tam to rūpīgi izskalojiet ar ūdeni un mazgāšanas līdzekli. Sodrēji viegli atdalīsies.
Šī metode lieliski noder arī stikla trauku tīrīšanai. Vienkārši apstrādājiet tos ar amonjaku, un sodrēji pazudīs.
Šādā veidā jūs varat atjaunot nevainojamu virtuves aprīkojuma izskatu, kas jums kalpos vēl daudzus gadus, saglabājot patieso ēdienu garšu.
Tevi noteikti interesēs
- “Latvijas Valsts meži” darbinieks, strādājot mežā, nofilmējis neierastu skatu ar meža zvēru mazuļiem (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Vāru burkānus kopā ar āboliem un atklāju neparastu garšu kombinācijuby Rinalds Bergmanis
- “No turienes var arī neiznākt…”: nosaukta vieta Valmieras novadā, kur lāči apmetušies uz dzīvi un satikšanās ar tiem nav retums (+ VIDEO)by Laura Andersone