Somu salāti “Rosoli”, kas pārspēj tik ierasto “Siļķi kažokā”

Pagatavošanas gaita:

Vispirms jāizvēlas pareizie produkti. Āboliem jābūt skābiem, stingriem un ļoti sulīgiem. Sarkanos sīpolus var aizstāt ar baltajiem sīpoliem, bet mazsālītus gurķus – ar marinētiem gurķiem.

Vāra kartupeļus, burkānus, bietes un olas. Uzmanieties, lai dārzeņi nepārvārītos, citādi tie nebūs stingri. Tad salāti var pārvērsties par putru.

Ņem sālītu siļķi un notīra to no iespējamām spurām un asakām. Pēc tam sagrieziet to garās sloksnēs, ko pēc tam varat sagriezt mazos kubiņos.

Kartupeļus, burkānus un bietes sagriež diezgan mazos kubiņos.

Tāpat sagriež arī marinētus gurķus un svaigu sarkano sīpolu.

Armēniete atklāja man 5 knifiņus, kā izmantot lauru lapas ne tikai kulinārijā, lai arī pie mums neviens tā nedara

Āboliem izņemiet serdi ar kauliņiem. Ja miziņa ir pārāk cieta, varat nomizot arī to. Tad ābolu sagriež sīkāk nekā visas pārējās sastāvdaļas.

Visus sasmalcinātos produktus sajauc bļodā. Pievienojiet kvalitatīvu majonēzi, ko labāk pagatavot pašam, bet derēs arī veikalā pirkta majonēze.

Tad pievieno sāli un piparus, bet ņemiet vērā, ka siļķe jau ir sālīta. Citas garšvielas nevajadzētu pievienot, garša būs daudzveidīga arī tāpat. Pēc tam salātus vienmērīgi samaisa.

Salātus ar siļķi un bietēm var dekorēt ar svaigiem zaļumiem. Piemēram, dillēm, pētersīļiem vai lokiem.

 

Video pamācība (Krievu.val):

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment