Šonedēļ sinoptiķi steidzās pavēstīt jaunāko laika prognozi; sen tā nebūs bijis

Brīvdienās mākoņu daudzums pieaugs, un vietām būs gaidāms lietus. Tomēr periodiski, kad debesis noskaidrosies, uzspīdēs arī saule. Vējš pastiprināsies no dienvidu puses, un dažviet Kurzemē brāzmas sasniegs līdz 14 metriem sekundē.

5 zvaigžņu zīmes, kuri ir labākie draugi, bet sliktākie mīlnieki – kurā sarakstā esi tu?

Sestdien karstums joprojām saglabāsies, un daudzviet gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26…+30 grādiem.

No svētdienas karstums sāks pakāpeniski atkāpties, un gaisa temperatūra dienā sasniegs tikai +22…+26 grādus. Nedēļas beigās iespējama arī tropiskā nakts, kad temperatūra nakts laikā nenoslīdēs zem +20 grādiem.

Tuvākajās dienās debesis būs skaidras un nokrišņi nav gaidāmi. Tomēr lietus un pērkona negaisa iespējamība pieaugs, sākot no piektdienas pēcpusdienas. Pūtīs lēni vēji, piekrastē gaidāma brīze, bet piektdien vējš nedaudz pastiprināsies no dienvidu puses.

Gaisa temperatūra pakāpeniski paaugstināsies, piektdien sasniedzot +29..+32 grādus, izņemot dažviet piekrastē, kur termometra stabiņš nepārsniegs +25 grādus.

Arī naktis kļūs siltākas, un nakts uz sestdienu, gaisa temperatūrai vietām nenoslīdot zem +20 grādiem, var būt pirmā tropiskā nakts šovasar.

 

Atbilstoši pašreizējām prognozēm sestdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte, vējš iegriezīsies no rietumiem un atnesīs vēsāku gaisu.

 

Prognozes par nokrišņu daudzumu un temperatūras izmaiņām nedēļas nogalē pagaidām vēl ir atšķirīgas. Mēneša beigās gaidāma aukstā fronte, kas varētu izraisīt strauju temperatūras kritumu un nest vēsākus laikapstākļus.

Ūdens temperatūra lielākajā daļā upju, ezeru un jūrā šonedēļ pārsniegs +20 grādus. Saules ultravioletais starojums būs nedaudz augstāks nekā iepriekšējās nedēļās, tāpēc dienas vidū nav ieteicams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Raža palielināsies trīs reizes: pievienojiet to augsnei – nezināsiet, kur likt kartupeļus

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment