Spēcīgi dezodoranti, medikamentu kalni un kauns – kā dzīvo sieviete, kura ož pēc zivīm? (VIDEO)

Aptuveni 300-600 cilvēku visā pasaulē sirgst no sindroma, kas liek ķermenim ost pēc zivīm, sīpoliem vai pat fēcēm. Spēcīgi dezodoranti un medikamentu kalni ir mazākā daļa no šo cilvēku ikdienas.

Trimetilaminūrija – vielmaiņas sindroms, ar kuru sirgst 36 gadus vecā Keitija Fido Vaita no Lielbritānijas. Sindroms izpaužas organisma nespējā pārstrādāt holīnu (vienu no B grupas vitamīniem), kas sastopams: jūras veltēs, gaļā, olās, pākšaugos, u.c. produktos. Cilvēka, kurš sirgst ar šo sindromu, ķermenis holīnu izvada caur sviedriem, urīnu un elpu, attiecīgi piešķirot zivīm, sīpoliem un retos gadījumos, pat fēcēm līdzīgu smaku. Piebildīsim, ka šajā gadījumā runa neiet par vienkārši sliktu personīgo higiēnu, bet gan par tiešām nepatīkamu veselības problēmu.

Šī sindroma esamību Keitija novēroja tikai uzsākot skolas gaitas. Viņa tolaik domāja, ka tas ir sliktas personīgās higiēnas jautājums, tāpēc mazgājās bieži un karstā ūdenī. Viņa berza savu ādu līdz tā bija apsārtusi un nevarēja saprast, kas par lietu.

Gadiem ejot, viņa nolēma padziļināti pievērsties sava ķermeņa aromāta izpētei, tāpēc sāka skatīties dokumentālās filmas. Tās skatoties, Keitija saprata, ka viņa nav tāda vienīgā uz šīs pasaules un nolēma pārbaudīt sevis uzstādīto diagnozi par trimetilaminūriju pie ārsta. Viņas nojuata izrādījās patiesa – testa rezultāti uzrādīja, ka viņa sirgst no šī vielmaiņas sindroma.

Keitijas ikdiena nav iedomājama bez veļas mīkstinātājiem ar spēcīgu smaržu un liela daudzuma dezodoranta, kas būtu pats mazākais. Keitijai ik dienas ir jāuzņem prāva saujiņa tablešu, kas tāpat nesniedz vēlamo efektu un viņai ir jāsadzīvo ar sociālo atstumtību un kauna sajūtu.

Keitija ir radiogrāfere, kas strādā “Royal Oldham Hospital” slimnīcā. Viņa apzināti strādā naktsmaiņas, lai pēc iespējas mazāk “apgrūtinātu” cilvēkus ar savu ķermeņa aromātu. Kas ir pārsteidzoši, arī ārstu kolektīvā viņa sastopas ar komentāriem par viņas ķermeņa aromātu. Keitija atklāj, ka viņa pie tā ir pieradusi un tagad cenšas izglītot cilvēkus, kāpēc viņa tā ož, tā vietā, lai atbildētu, ka ir nesen ēdusi zivis – kā viņa atbildēja skolas biedriem bērnībā.

Par spīti šim sindromam, Keitijai ir izdevies atrast savu otro pusīti un, smejoties viņa saka, “arī viņa ķermenis rada dažādas smakas!”.

Lasi vēl: Sieviete ar lielākajām krūtīm Eiropā tagad izlēmusi pārtapt par melnādaino! (+FOTO)

Avots: youtube.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment