Sportiskas iezīmes: no jauniem Opel sporta sēdekļiem līdz aizmugurējam spoilerim

Insignia GSi sportiskās spējas papildina dizaina elementi, dažādas tehnoloģijas un aksesuāri. Saraksta augšgalā atrodas jaunie, Opel izstrādātie sporta sēdekļi, kas piedāvā palielinātu sānu atbalstu, kā arī papildu komfortu, veicot garas distances.

Augstākās klases sporta sēdekļus ir sertificējusi AGR (Programma veselākai mugurai, www.agr-ev.de), un tie ir ideāli ergonomiski. Tieši tāpat kā Insignia Grand Sport sēdekļi, tie piedāvā ventilāciju, apsildi, masāžas funkciju un regulējamus sānu polsterus. GSi gadījumā galvas balsti ir integrēti augstajās sēdekļu atzveltnēs. Drošības jostu novietojums plecu augstumā ir ideāls, lai gan integrēto sēdekļu gadījumā tas ne vienmēr ir pašsaprotami.

Klienti var izvēlēties divu veidu apdares ādas kombinācijas, kas abas ir dekorētas ar GSi emblēmu. Logo lepni izvietots arī auto aizmugurē, kur uzstādīts efektīvs spoileris papildu piespiedējspēka radīšanai uz aizmugurējo asi. Aizmugures apakšējā daļa vizuāli atgādina difuzoru, un tajā ir iekļauti divi hromēti izplūdes sistēmas uzgaļi. Līdzīgā stilā ir noformētas gaisa atveres ar hromētu ietvaru automobiļa priekšējā daļā. Fani arīdzan novērtēs automobiļa garam atbilstošu noskaņu interjerā, kur izmantots ādas stūresrats ar taisnu apakšējo daļu, alumīnija pedāļi un melna griestu apdare,– īstenā īpaša sporta sedana stilā.

Tradīcijas 33 gadu garumā: Opel GSi modeļi

Insignia GSi turpina pirms daudziem gadiem aizsākto tradīciju sportiskos Opel dēvēt par GSi. Pirmie, kas raisīja sajūsmu, bija 1984. gada Manta GSi un Kadett GSi (tiem bija 1,8 litru dzinējs ar 115 ZS). Vien četrus gadus vēlāk Kadett 2.0 GSi 16V 2 litru dzinējs ar 16 vārstiem un divām augšējām sadales vārpstām attīstīja 150 ZS. Šo dzinēju izmantoja arī pirmās paaudzes Astra vajadzībām, un 1993. gadā parādījās 1,8 litru 125 ZS alternatīva Astra GSi veidolā. GSi ir pavadījis dažādu paaudžu Corsa, sākot no Corsa A ar 100 ZS (1988. gads), kas kļuvis par pieprasītu klasisko auto. 2012. gada augustā sēriju (pagaidām!) noslēdza Corsa D.

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment