Šī meitene daudzus gadus atpakaļ loterijā laimēja 2.5 miljonus eiro, bet lūk kas no naudas tagad palicis pāri..

Visticamāk 2003. gadā Anglijā nebija cilvēka, kurš neapskaustu 16 gadus veco Kelliju Rodžersu. Un kā gan neskaust, ja meitene kļuva par īstu 21. gadsimta pelnrušķīti?

Stāsts par pašu jaunāko loterijas uzvarētāju: iztērēti miljoni un dzīvo no pabalstiem

Viņa dzīvoja audžu ģimenē, strādāja par kasieri, bet te pēkšņi tiešā nozīmē izvilka laimīgo biļeti un laimēja loterijā iespaidīgu summu – 1,8 miljonus sterliņu mārciņas, un kļuva par pašu jaunāko loterijas uzvarētāju.

Bet, kā izrādījās, šī pasaka nebija ar laimīgām beigām.

Lasi arī: Wall Street Journal atklājis patieso iemeslu, kāpēc no Microsoft tika izmests Bils Geitss

Saņemot laimestu, meitene izvācās no vecāku dzīvesvietas un pārcēlās uz savu – 180 tūkstošus mārciņu vērto grezno mājokli. Tad viņa atrada savas dzīves mīlestību, vismaz viņai tā šķita. Pēc dzīvesvietas iegādes, meitene sāka “aktīvi ieguldīt sevī”: veica krūšu palielināšanas operāciju un sāka lietot narkotikas.

Vēlāk viņa stāstīja žurnālistam, ka adatām viņa iztērējusi 250 tūkstošus mārciņu – vairāk, nekā bija vērta viņas māja! Bet pat šie tēriņi ir nieks, salīdzinot ar to, ko no viņas “aizņēmās” draugi.

Man prasīja naudu jaunām mašīnām vai mācībām, bet es vienkārši nemācēju pateikt “nē”, lai arī sapratu, ka man apkārt ir daudzi cilvēki, kas tikai grib izmantot, – atceras meitene. – Reiz ballītes laikā kāds izvilka no manas somiņas bankas karti un visi steidzās sev apmaksāt viedtālruņus un klēpjdatorus.

550 tūkstoši mārciņu aizgāja par māju visai ģimenei, 300 tūkstoši – apģērbam, kosmētikai un tetovējumiem, 250 tūkstoši atpūtai ārzemēs, 190 tūkstoši dāvanām radiniekiem, 188 tūkstoši “dāvanām” bijušajiem puišiem, 85 tūkstoši automašīnām, 50.5 tūkstoši advokātiem un vēl 18 tūkstoši plastiskajai ķirurģijai. Lūk, šādi tēriņi arī atstāja meiteni bez līdzekļiem.

Sākumā zobainā britu prese ar prieku apsprieda skaļās Kellijas ballītes, bet pēc tam par meiteni aizmirsa. Viņa deva par sevi ziņu nesen, kad 33 gadus vecā četru bērnu māte zaudēja kontroli pār savu automašīnu, nobrauca no ceļa un ietriecās netālu esošās fermas žogā. Uz notikuma vietā ieradušajiem policistiem viņa reaģēja neadekvāti: viņa mēģināja aizbēgt, tāpēc policistiem nācās viņu “nomierināt” ar piparu gāzes baloniņu. Šādas uzvedības cēloni parādīja ātrais narkotiku tests: meitene to acīmredzami nesen bija veikusi.

Beigu beigās bijušajai miljonārei atņēma braukšanas tiesības uz 22 mēnešiem, bet pusi no šī termiņa viņai bija aizliegts ieziet no mājas nakts laikā. Lai kontrolētu šī noteikuma izpildi, Kellijai ap potīti bija jānēsā speciāla aproce.

Meitenei no bijušās bagātības palikusi tikai māja, un arī ne tā greznā savrupmāja, bet gan pieticīgāka kotedža un automašīna. Tagad meitenei ar saviem pieticīgajiem ienākumiem nepietiek, lai uzturētu savus četrus bērnus, tāpēc Kellija nesen pieteicās valsts pabalstam.

 

Loterijas miljonāres galvenais izdzīvošanas noteikums ir neko nemainīt!

– Visticamāk, es tagad daudziem likšu vilties, bet galvenais noteikums, laimējot apjomīgu summu loterijā – nemainīt dzīvesveidu un netērēt naudu liekiem tēriņiem, – saka personisko finanšu treneris Maksims Temčenko. – Cilvēki steidzas pirkt mašīnas, dzīvokļus, greznus priekšmetus, nedomājot par nākotni. Bet pati lielākā kļūda, ko var pieļaut džekpotu laimējis cilvēks, ir iegādāties lietas, kas palielina tēriņus.

Piemēram, visticamāk būs liels kārdinājums nopirkt jaunu, dārgu mašīnu. Bet tai vajadzēs liet benzīnu (turklāt dārgas markas), to vajadzēs remontēt un apkopt, par to vajadzēs maksāt nodokli. Šāds pirkums burtiski aprīs naudu un no laimesta nekas diži daudz pāri nepaliks. Tieši tāpēc nereti cilvēki, kas ir laimējuši loterijā, iekuļas parādos. Var sevi iepriecināt ar jaunu televizoru vai veikt remontu, bet jahtas pirkums ir liels risks.

 

Ideālā variantā vajag censties izdarīt tā, lai laimests jums nestu pasīvus ienākumus. Tas ir, noteikta summa “atradīsies” tirgū, bet jūs katru mēnesi gūsiet pāris simtus, protams, atkarībā no laimētās summas. Skaidrs, ka tas nav tik lieliski, kā pāris miljoni vienā piegājienā, bet tādā veidā var reāli pacelt savu dzīves līmeni. Varbūt tas nav daudz, bet toties tas ir stabili un uz ilgu laiku.

Nekādā gadījumā nevajag aiziet no darba un vienkārši “noēst” laimestu. Ikviena nauda agrāk vai vēlāk beigsies, bet atrast piemērotu vietu pēc vairāku gadu pauzes nebūs vienkārši. Tajā pašā laikā šādas naudas summas kompetenta ieguldīšana arī ir darbs. Jāņem vērā, ka pārsteidzīgi ieguldījumi akcijās var arī zaudēt naudu. Tāpēc ir vērts labi izpētīt šo jautājumu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment