Ideāla steika pagatavošana var šķist ļoti sarežģīts uzdevums. Taču šefpavārs Gordons Remzijs labprāt izmanto vienu īpašu sastāvdaļu, lai iegūtu vislabāko garšu un tekstūru.
Daudzi cilvēki cenšas pareizi pagatavot steiku, neatkarīgi no tā, kādas gatavības pakāpe tiek izvēlēta. Tomēr bieži vien cilvēki to var pagatavot nepietiekami vai pārcept un galu galā iegūt diezgan sausu gaļu.
Par laimi, britu šefpavārs Gordons Remzijs ir dalījies ar to, kā, izmantojot tikai vienu sastāvdaļu, var iegūt perfektu steiku. Gordons esot liellopa filejas, kas pazīstama arī kā filet mignon, cienītājs, jo tā ir ļoti maiga, bet pārgatavota var viegli kļūt sausa.
Lai no tā izvairītos, šefpavārs vienmēr cenšas uzturēt mitru darba vidi. Lai pagatavotu steiku, Gordonam patīk grilēt liellopa fileju, lai veidotos “aromātiska garoziņa”.
Pēc tam, kad steiks vairākas reizes apgriezts, lai tas vienmērīgi apbrūnētu, viņš pannā pievieno ķiplokus, garšaugus un īpašu sastāvdaļu – vistas buljonu.
Šefpavārs uzskata, ka šai sastāvdaļai ir vairākas priekšrocības. Šķidrums atjauno grilēšanas laikā zaudēto steika mitrumu, atbrīvo uz pannas pielipušos taukus, kā arī piesūcina gaļu ar ķiplokiem un garšaugiem, izceļot visu to garšu gammu. Turklāt, kad vistas buljons pannā iztvaiko, tas pārvēršas par aromātisku mērci, kas pastiprina steika garšu, tiklīdz tas tiek pasniegts.
Lai gan vistas buljona izmantošana var šķist dīvaina, gatavojot steiku, Gordons apgalvo, ka viņš to izmanto, jo tas ir maigs un dabīgs. Tomēr tie, kas vēlas, lai steikam būtu bagātīga gaļas garša, vistas buljonu var aizstāt ar liellopu gaļas buljonu.
Ja jums nav pa rokai buljona, Gordons iesaka steiku gatavošanai izmantot sviestu. Pēc Ramsija teiktā, tad steiks iegūst patīkamu brūnganu garozu.
Tomēr ir svarīgi arī pannu viegli apeļļot, lai steiks neapdegtu. Kad steiks ir pagatavots, eļļas un sviesta kombināciju vēlāk var saglabāt kartupeļu vai dārzeņu cepšanai.