Ja esat suņa saimnieks, iesakām pārtraukt šos ieradumus!

 

Neļaujiet viņiem sēdēt bezdarbībā un garlaikoties

Tāpat kā cilvēki, arī suņi mēdz iekulties nepatikšanās, ja viņiem ir gaužām garlaicīgi. Ja jūsu mīlulim piemīt destruktīvas noslieces, pārliecinieties, lai tas savu lieko enerģijas daudzumu izliek ārpus mājas.

Mīluļa galvas glaudīšana un bužināšana

Mazliet jau drīkst, bet daudzus suņus satrauc pārāk ilga un uzmācīga galvas un purniņa aiztikšana. Neaizmirstiet, ka viņiem ir arī citas ķermeņa daļas, kuras varat paglaudīt.

Ja sastopaties ar svešu suni un nezināt, kā tas var reaģēt, neveidojiet pārāk ilgu acu kontaktu

Suņi ļoti lielu uzmanību pievērš vizuālajām īpatnībām, tādēļ arī skatīšanās tieši acīs viņiem liek domāt par dominanci un agresijas izpausmēm. Ja pārak ilgi skatīsieties viņam acīs, suns sapratīs, ka ir jābūt daudz varonīgākam un, iespējams, uzbruks.

Lasi vēl: Nepārspējami – kā suņi reaģē uz vannošanos. #6 ļoti smieklīgi!

Nedrīkst neļaut savam sunim izpētīt pasauli

Suņiem ir tāda daba, ka tie vēlas visur visu izpētīt, jo pasaule viņiem ir liels spēļu laukums. Tieši tādēļ ļaujiet tiem apostīt lietas, ko viņi vēlas. Ja viņiem nemitīgi tiek liegta iespēja izpētīt, viņi var kļūt ārkārtīgi nemierīgi.

Pārāk cieša pavadiņas turēšana

Ja suni vedat pavadiņā ļoti tuvu sev klāt, neskaitot to, ka viņiem tas rada diskomfortu, suņi var kļūt ļoti stresaini. Pastaigām būtu jābūt patīkamām!

Nevajadzētu sākt izteikti stresot sava mīluļa klātbūtnē

Suņi ir ļoti intuitīvi dzīvnieki, tādēļ jebkādas saimnieka garastāvokļa izmaiņas var nopietni ietekmēt viņu psihi. Kārtējo reizi atgādinām, ka pret suni ir jāizturas tāpat kā pret bērnu – gādājiet, lai viņam ir patīkama atmosfēra dzīvošanai.

Suņu apskaušana

Suņiem nepatīk, kad tos apskauj, jo viņi šāda veida žestu neuzskata par mīlestības izrādīšanu, bet dīrzāk kā dominanci. Izdomājiet citu veidu, kā viņiem izrādīt savu pieķeršanos.

Suņu kaitināšana

Atcerieties, ka suns nesaprot, ar ko atšķiras kaitināšana no izsmiešanas. Turklāt dzīvnieks nevēlēsies atgriezties pie cilvēka, kurš pret viņu šādi izturējies. Padomājiet par to!

Avots: twentytwowords.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Iesaku neiet uz visādām apšaubāmām spēļu zālēm, kur ne tikai ir ieprogrammēts, ka automāts vienmēr izdos vairāk kā tajā tiks iemests, bet arī kriminogēni bīstama vieta, kur nereti mēdz pulcēties alkoholiķi un narkomāni.
    Nāc un piedalies lielākajās ASV un Rietumeiropas loterijās, kur notiek godīgas izlozes, neizejot no savas siltās un drošās mājas. Nāc caur šo saiti un saņem vienu biļeti bez maksas.

Leave a Comment