Svarīga burkānu barošana jūlijā, lai iegūtu lielu, sulīgu un saldu sakņu ražu

Burkānu kopšanas pamati jūlijā

Jūlijā burkāni aktīvi patērē barības vielas no augsnes, veidojot lielas lapas un sakņu kultūras. Tāpēc tas jābaro divreiz: pirmo barošanu veic tagad, bet otro – pēc 10 dienām, izmantojot to pašu sastāvu. Burkāni regulāri jālaista, jo barības vielas augs uzņem tikai ūdens šķīdumu veidā. Sausuma apstākļos pat auglīgā augsnē augi cieš no barības vielu trūkuma un pārstāj augt.

Jūlijā tiek veikta arī obligātā retināšana, izraujot lielākos augus ar mazām saknēm, lai tos izmantotu ēdienu gatavošanai. Pēc retināšanas atstāj 7-8 cm attālumu starp augiem, lai sakņu kultūras neizaugtu pārāk lielas un nebūtu neērtas ēdiena gatavošanai.

Jūlijā burkāni turpina patērēt slāpekli, bet tiem īpaši nepieciešams kālijs. Kāliju var iestrādāt kā koka pelnu šķīdumu, kura recepti esmu sniedzis iepriekš, bet pelnus var arī izkaisīt starp rindām un viegli iestrādāt augsnē. Laistot, kālijs no pelniem lēnām iekļūs saknēs. Tomēr efektīvāka ir šķidrmēslošana.

Kālija mēslošanas līdzekļiem, piemēram, kālija sulfātam vai kālija sulfātam, ir gandrīz tūlītēja iedarbība. Lapu mēslošanai var izmantot monokali fosfātu: 10 g uz 10 litriem ūdens. Apstrādi var veikt, apsmidzinot ar lejkannu.

Jūlija beigās sākas otrais burkānu mušu lidošanas periods. Lai padarītu dobes mazāk pievilcīgas kaitēkļiem, tās var apkaisīt ar tabakas putekļiem vai Tabazolu – tabakas putekļu un pelnu maisījumu. Alternatīva ir iemērkt zāģu skaidas darvā un izkaisīt tās starp burkānu rindām. Tas atbaidīs kaitēkļus.

Jūsu ražas garša, daudzums un kvalitāte ir atkarīga no optimālas burkānu dobju kopšanas un savlaicīgas mēslošanas.

Lasi vēl: Tautas zīmes 18. jūlijam: ko nedarīt, lai izvairītos no nelaimes

Neaizmirstiet par regulārām pārbaudēm un savlaicīgām kopšanas darbībām – tikai tā var sasniegt lieliskus rezultātus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment