Svētku zieds visai sezonai! Mega bagātīga ziedēšana no pavasara līdz aukstam laikam

Daudzkrāsainie taureņu ziedi zied nepārtraukti no vēla pavasara līdz aukstam rudenim. Izsmalcinātie ziedkopas ziedi ir neticami dekoratīvi un piesaista uzmanību. Pārdošanā var atrast īpašas grieztas šķirnes, kuru ziedi ilgstoši iztur ūdenī un ir lieliski piemēroti elegantu pušķu veidošanai.

Ja šizantes vēlaties pavairot paši, iegādājieties profesionālas sēklas. Šo ziedu var sēt vai nu kā stādus, vai tieši atklātā zemē. Taču pēdējā gadījumā augi uzziedēs tikai vasaras vidū. Lai iegūtu agrīnu ziedēšanu, stādus sēj februārī – martā. Bet, ja to izdarīsiet rudenī, taureņu ziedus maija sākumā būs noklāts ar daudziem ziedkopām.

Stādiem nepieciešama 12 stundu ilga gaisma. Ja gaismas trūks, stādi izstiepsies un izsmelsies. Tomēr profesionāli puķkopji apliecina, ka tieši no šādiem neizskatīgiem ziemas stādiem iegūst visbagātāk ziedošos krūmus.

Sēklas netiek ieraktas augsnē, bet tikai viegli apbērtas ar smiltīm vai irdenu augsni. Sēklas pārklāj ar plēvi vai stiklu un novieto siltā vietā. Dīgļi parādās pēc 14 – 20 dienām.

Kad stādi ir izauguši, tie kopā ar visu augsnes ķekaru jāpārvieto uz pastāvīgu vietu dārzā, kad beigušies atkārtotu salnu draudi. Augsnei jābūt irdenai un barības vielām bagātai, ar viegli skābu vai neitrālu reakciju. Augsnei var pievienot upes smiltis un kūdru.

Latviešu dziednieces padomi, lai atbaidītus, gan odus, gan ērces; Knišļi jums netuvosies pat 2 metrus

Ziediem patīk saulainas un bezvējainas vietas. Nav jēgas to stādīt ēnā vai caurvējā. To nevajadzētu stādīt arī zem jumta notekcaurulēm. Ziedkopas var ciest arī no biežiem nokrišņiem. Krūmus labāk laistīt nevis virsū, bet zem saknēm. Ja augi aug pastāvīgā saulē, to pamatni labāk mulčēt. Tam labi noderēs kūdra vai labi fermentēts komposts.

Vienkārši kopjot, izdaiļos jūsu dārzu un priecēs ar koši krāsainiem ziediem visas sezonas garumā. Tā eksotiskais izskats noteikti pārsteigs visus jūsu viesus un kaimiņus. Šāds krāsains tropu augs mūsu dārzos joprojām ir retums.

Lasi vēl: Kāpēc gurķus apkaisīt ar olu čaumalām? Trīskāršas čaumalu priekšrocības

Un, lai gan tas nespēj pārziemot mūsu dārzos, tā īpaši bagātīgā un nepārtrauktā ziedēšana ir pelnījusi īpašu puķu audzētāju uzmanību.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment