Tāfelīte šokolādes aizstāj sešas “viagras”, apgalvo zinātnieki


Kopš laika, kad pasaule iepazina šokolādi, par to radušies dažādi mīti un maldi. Daudzi par pierādījumu tās kaitīgumam min apbrīnojamo garšu: tas, kas ir tik garšīgs, nevar reizē būt arī veselīgs.

Daudzu valstu pētnieki centušies un joprojām cenšas izzināt patiesību, un noskaidrojuši, lūk, ko!

1. Šokolāde dod mundrumu un uzlabo garastāvokli, apgalvo amerikāņu mediķi. Neticami, bet tā ir: pēc savas iedarbības uz organismu šokolāde atgādina marihuānu. Zinātnieki gardumā ne tikai atrada vielu, kas aktivizē tos pašus smadzeņu centrus, bet arī atklāja divas citas, kas pirmās iedarbību paildzina. Tieši šīs trīs sastāvdaļas kopā ar kofeīnu un teobromīnu izraisa spēka pieplūdumu un mundrumu, paaugstina tonusu. Taču izbaudīt īstu narkotisko kaifu no šokolādes praktiski nav iespējams – lai tas notiktu, vienā piegājienā jāapēd vismaz 11 kilogramu šokolādes.

2. Šokolādē esošais magnijs iedarbojas pret depresiju, uzlabo atmiņu, paaugstina izturību pret stresu un nostiprina imunitāti. Pie tāda atzinuma nākuši japāņu zinātnieki. Viņi saviem pacientiem iesaka ēst šokolādi saaukstēšanās un sezonas noguruma profilaksei. Daudzu gadu darba rezultātā Tokijas universitātes pētnieku grupa atklāja, ka cilvēki, kuri dienā apēd 25–50 g šokolādes, praktiski neslimo ar vēzi un čūlām.

Lasi vēl: Zinātnieki ir atklājuši, ka šokolādi var ēst, cik vien vēlas. Lūk, iemesls, kādēļ!

Šķir lapu tālāk, lai lasītu vēl citus faktus par šokolādi!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment