Pastāstīšu kā es izdomāju tik garšīgas maltās gaļas kotletes, ka uzreiz aizmirsu par visām iepriekš piedāvātajām iespējām. Un tas izrādījās lieliski. Tagad es pat neatceros par parastajām standarta receptēm.
Nekad agrāk nebiju gatavojusi tik interesantas un gardas kotletes. Un visa būtība bija tāda, ka vakariņām nopirku veikalā malto gaļu.
Mana omīte dalās gudrībā: produkti, kuriem veikalā labāk iet garām, neskatoties uz atlaidēm
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ko un kā mēs darām
Vispirms izmīcīsim nopērkamo malto gaļu.
Tātad, ko mums vajadzētu pievienot? Un pirmais, ko mēs pievienojam, protams, ir sīpols. Un sīpoliem vajadzētu būt diezgan daudz. Sīpolu iesaku nevis sarīvēt, bet sasmalcināt ar nazi. Pareizi. Jūs redzēsiet, ka šī metode ir daudz interesantāka.
Tad maizes vietā pievieno rīvmaizi. Ja iepriekš neesat to izdarījis, noteikti izmēģiniet to salīdzinājumam. Tālāk mums, protams, ir ola, sāls un pipari.
Un, šķiet, ko vēl var likt kotletēs? Šķiet, ka viss jau ir. Bet es iesaku pievienot vairāk ķimenes. Tas piešķirs raksturīgu austrumniecisku aromātu. Un tas būs lieliski.
Būtībā viss. Sajauc malto gaļu un veido apaļas kotletes. Šīs ir tieši apaļas, līdzīgas kotletēm, tikai lielākas un nedaudz saplacinātas.
Tālāk liek kotletes pannā ar augu eļļu. Cep uz lielas uguns 2-3 minūtes no katras puses. Cep bez vāka.
Pēc tam noņemiet kotletes, bet neizlejiet eļļu un taukus.
Proti, vispirms tajā pašā pannā apcep sīpolus un burkānus. Apmēram 5 minūtes uz tikpat lielas uguns. Burkānus sagrieziet pusapļos, sīpolus sagrieziet ceturtdaļās gredzenos.
Pēc tam pannā pievienojiet papriku un tomātus.
Kad oktobrī griezt matus, lai piesaistītu veiksmi un labklājību
Arī diezgan lieli gabali. Un visu kopā apcep vēl 5 minūtes.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….