Tagad es nekad nepērku majonēzi: 2 minūtes – un “Provansas” kā veikalā

Izmēģiniet to vienreiz, un jūs izvairīsieties no majonēzes plaukta veikalā. Izrādās ļoti lēti, daudz un garšīgi.

Vienkārši garšīga, maiga un bieza majonēze. Ikviens, kurš to izmēģina, netic, ka tas ir mājās gatavots. Es atnesu savu majonēzi vecmāmiņai, un viņa teica: “Kristīna – šī ir tā pati padomju majonēze.”

Sastāvdaļas:

Rafinēta augu eļļa – 300 ml.
Liela ola – 1 gab.
Sāls – 1/3 tējk.
Cukurs – 1 tējk. nepilnīgs, bez slaida.
Sinepes – 0,5 tējk.
Etiķis 9% -1 ēd.k. l. vai citrona sulas 1,5 ēd.k. l.

Gatavojam

Plastmasas traukā ieleju parasto augu eļļu bez smaržas. Varat to sajaukt ar olīveļļu (taču tas vairs nav “Provansas” un ir dārgs).

Pievienoju sāli un cukuru.

Šīs 4 Zvaigžņu zīmes mainīs savu likteni līdz 2024. gada oktobra beigām

Ja gribas, lai majonēze garšo gluži kā no veikala, tad jāpievieno 9% etiķis, var izmantot arī citrona sulu, bet tad garša būs cita.

Pievienoju sinepes, tieši tās piešķir “Provansas” garšu.

Tagad ņem olu (vēlams lielāku). Labi nomazgājiet ar sodu un noslaukiet. Salaužam, galvenais, lai dzeltenums paliek neskarts.

Lasi vēl: Konfektes vairs veikalā nepērku: gatavoju garšīgu vafeļu desertu, no kura neviens bērns nav atteicies

Un vēl – olai jābūt istabas temperatūrā (tad noteikti dabūsiet majonēzi).

Es olas dzeltenumu ar iegremdējamo blenderi sāku kult, nepaceļot blenderi.

Tiklīdz parādās balta masa, tā izskatās pēc majonēzes, tikai tagad paceļu blenderi un turpinu kult, celt uz augšu un uz leju. 30 sekundes un esat pabeidzis!

Uzglabāju ledusskapī stikla burkā.

Tas labi saglabājas nedēļu.

Tas ir arī ļoti garšīgs.

Makaroni tatāru gaumē: es tos tā gatavoju jau apmēram 25 gadus, sausus makaronus apcepu uz pannas

Lai labi garšo!

Leave a Comment