Video parādīts, kas, klimata pārmaiņu ietekmē, notiks Rīgā pēc 10 gadiem

Ar Latvijas Dabas fonda palīdzību tapuši vairāki dramatiski video, kuros attēlotas stihijas un vētras, kuras varētu piemeklēt Rīgu tuvākā nākotnē, ja nekas nemainīsies cilvēku attieksmē. 

Jāatgādina, ka Latvijā kopumā sabiedrība ir skeptiski noskaņota attiecībā uz klimata pārmaiņām un to ietekmi. Par to liecina arī komentāri zem publicētajiem video, kur cilvēki to sauc par muļķībām, propogandu un afēru! Neskatoties uz to, globālā līmenī visas zinātnieku prognozes attiecībā uz klimata pārmaiņā ir piepildījušās, un nākotnē prognozes ir vēl drūmākas.

Lasi arī: Turpmāk, valstiska apdraudējuma gadījumā, nedrīkstēs mobilizēt “Latvijas eliti”; Lūk kāda ir sabiedrības reakcija

Iespējams, Latvijā, šo lietu neuztver tik nopietni, jo pie mums klimata pārmaiņu negatīvie efekti nav tik ļoti jūtami.

Neskatoties uz to, projekta autori strādās pie sabiedrības izglītošanas.

Labāk 1x redzēt nekā 100x dzirdēt. Šī atziņa būtu vērtīga iespēja apjaust globālo klimata izmaiņu patiesos draudus mūsu dzīves videi un apstākļiem. Bet – kā ieraudzīt klimata izmaiņas, kuras Latvijā tiešām nav jūtamas tik dramatiski kā citur pasaulē?

Ar dažādiem dramatiskiem scenārijiem – kas mainīsies mums apkārt, ja nemainīsim savu rīcību – no 26.oktobra Rīgā ļaus iepazīties vairāki vides objekti.

Paši projekta autori raksta:

Pirmie klimata sveicieni vēl ir maigi, bet ar gadiem tie kļūs arvien vētraināki. Jaunieši klimata pārmaiņas uztver nopietnāk un, gluži pamatoti, kā daļu no savas nākotnes. Tādēļ tieši jauniešus aicinām kļūt par Klimata vēstnešiem un kopīgi darboties, lai paaugstinātu izpratni par klimata pārmaiņām un rosinātu klimatam draudzīgu ikdienu! Kā tas notiks?

Piesakies www.klimatasveicieni.lv, saņem apmācību, materiālus un vadi sarunu par klimata pārmaiņu tēmu. Esi Klimata vēstnesis!

 

Šķir otru lapu, lai noskatītos VIDEO

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment