“Tas ir sievas pienākums” – muļķības, nav tāda lieta, kā “sievas pienākums”

 

Bet otrā sieva… nemīlēja un nezināja kā. Kādas problēmas? Es sāku gatavot pats, man labi sanāca, un es pat sāku gūt kaifu no šī procesa. Jo īpaši labi man sanāk zupas.

Ar savu pirmo un otro sievu es izšķīros nevis tāpēc, ka viņas nedarīja dažas lietas no muļķīgā “saraksta”. Tam bija arī citi iemesli, un tagad nav runa par tiem.

Jā, es esmu jau trešajā laulībā. Sieva labi gatavo ēst, bet, piemēram, viņai riebjas mazgāt grīdu un visa veida santehniku. Kādas problēmas? Es to daru. Mums rodas tikai viens strīds – pār traukiem. Ja godīgi, es mēģinu šo uzdevumu atstāt viņai. Bet, kad redzu: viņa ir nogurusi, bet netīrie trauki ir vesels kalns, es nekad neteikšu: “Tev tas jādara”. Mazgāju pats. Patiesībā man nav nemaz grūti.

Ģimene nozīmē iziet uz kompromisu. Piekāpšanās, vienošanās. Tas ir galvenais. Turklāt tieši vīrietim vajadzētu piekāpties visvairāk. Tieši tāpēc, ka viņš ir stiprāks. Spēja piekāpties ir stiprāko talants.

Bet, tiklīdz normāla sieviete izdzird sasodīto “tas ir tavs pienākums” – viņa vēlas iebelzt vīram pa galvu ar lielu vāzi. (Kas paredzēta ziediem, bet vīrs par to jau sen aizmirsis.)

Viena veca paziņa nesen pameta savu vīru, ar kuru viņa dzīvoja ļoti ilgu laiku.

Viņa man paskaidroja: “Redzi, bērni jau ir izauguši. Un divdesmit gadus es klausījos šo “tas ir tavs pienākums”. Un tagad es esmu tik brīva un laimīga, ka tu pat nevari iedomāties!”

Patiesībā varu iedomāties, kaut arī esmu vīrietis, kaut arī uzauga sociālismā, kur tas sasodītais saraksts tika ieaudzināts meitenēm no zīdaiņa vecuma.

Lasi arī: VIDEO: Noskaties, kā vācieši izpilda latviešu deju Sudmaliņas; Viņi ieguva 1. vietu un izpelnījās sajūsmas saucienus

Patiesība vajadzība kaut ko darīt primāri attiecas uz vīrieti. Vīrietim vienmēr ir kaut kas jādara. Tas ir ierakstīts viņa hromosomās. Tiklīdz viņš atslābinās un aizmirst par to, viņš pārvēršas par mājdzīvnieku, gluži kā klēpja suns.

Tikai mājas mīluļi neaizņem tik daudz vietas. Un nesaka, ka sieva viņiem kaut ko parādā, un ka viņai ir noteikti pienākumi.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment