Tas sāksies 5. oktobrī un ilgs 15 dienas pēc kārtas. Meteorologi sniedza prognozi par gaidāmo laiku

Neļaujiet sevi vilināt ar tik ilgu siltā laika periodu, brīdina sinoptiķi. Oktobris maldinās to cerības, kuri vēlas turpināt silto laiku. Oktobrī īstais rudens atnāks ar aukstumu, lietu un snigšanu.

Oktobra pirmās dekādes beigās Rietumeiropā ieradīsies nakts salnas. Debesis klās mākoņi, nokrišņu daudzums palielināsies. Dienā būs +6…+10 grādi.

Ziemeļu reģionā oktobrī dienā būs 0…+7 grādi. Naktī temperatūra pazemināsies līdz mīnus vērtībām. Pastāv liela varbūtība, ka uzsnigs pirmais sniegs, bet tas ātri izkusīs.

Dizainere atklāj, kādus apavus nevajag valkāt ar džinsiem. Arī man nācās šo to pamainīt

Austrumeiropā gaidāms sals naktī līdz – 5 grādiem. Neraugoties uz saulaino laiku, dienā būs vēss: dažās dienās termometra stabiņš noslīdēs līdz 0 grādiem. Eiropas dienvidos oktobrī atdzisīs ne tik ievērojami: naktī gaidāms +10…+14 grādu, dienā +15…+19.

Ko Latvija sagaidīs?

Brīvdienās un nākamnedēļ laikapstākļi kļūs rudenīgāki – temperatūra pazemināsies, biežāk līs un būs vējainākas dienas, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Debesīs parādīsies vairāk mākoņu, kas nesīs lietu – sestdien tas skars daudzviet, bet svētdien tikai atsevišķas vietas. Lēno līdz mēreno dienvidu vēju sestdienas pēcpusdienā nomainīs spēcīgāks dienvidrietumu un rietumu vējš.

Ja naktī uz sestdienu minimālā gaisa temperatūra būs +14…+17 grādi, tad svētdien naktī tā pazemināsies līdz +7…+13 grādiem. Arī dienās kļūs vēsāks, un temperatūra nepārsniegs +20 grādus.

Lasi vēl: Dvieļi būs gandrīz kā jauni 3 minūtēs; 1 karote šī produkta var aizstāt pulvera kalnu

Oktobra sākumā laikapstākļus noteiks ciklonu darbība – gaidāms lietus, spēcīgākas vēja brāzmas un dzestrākas naktis, kad temperatūra daudzviet būs ap +6…+12 grādiem, bet piekrastē tā būs par dažiem grādiem siltāka.

Dienās saglabāsies mēreni silts laiks, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz +14…+19 grādiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment