Te tev nu bija – minimālās algas palielināšana Latvijā nebūs tāda kā sākotnēji plānots

Par minimālās algas palielināšanu Latvijā ticis runāts jau ilgi. Bija pat panākta politiskā vienošanās to darīt jau no nākamā gada, tomēr, tagad izskatās, ka krīzes ietekmē, tas nenotiks tik strauji, kā cerēts. 

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) paziņojusi, ka minimālā mēneša darba alga no nākamā gada tikšot paaugstināta, taču, iespējams, ka koronavīrusa krīzes dēļ pieaugums nebūšot tik liels, kāds bija plānots iepriekš.

Ministre informēja, ka jau pagājušajā gadā sarunās ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Egilu Baldzēnu apspriedusi minimālās algas celšanu no pašreizējiem 430 eiro – līdz 530 eiro, tomēr tagad situācija esot zināmā mērā mainījusies.

Protams, šobrīd ir jāskatās nedaudz citādāk. Līdz ar Covid-19 krīzi arī valstij sarūk ieņēmumi. Bet tas, ka ir jāceļ minimālā alga, tur pat diskusiju nevar būt,” ministre sacīja intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes”.

Nepieciešamība paaugstināt minimālo mēnešalgu netieši izriet arī no Satversmes tiesas sprieduma par garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa neatbilstību valsts pamatlikumam, jo faktiski nebūtu iespējams paaugstināt GMI, neceļot minimālo mēnešalgu, uzsvēra Petraviča.

Lasi arī: Nieru veselība: Top-10 ikdienas ieradumi, kas kaitē nieru veselībai un to darbībai

Kā zināms, valdībā iepriekš tika panākta vienošanās no 2021. gada paaugstināt minimālo mēneša darba algu no 430 eiro līdz 500 eiro.

Lūk pilna ministres intervija:

 
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment