Fiziskās nepilnības viņai NEBIJA šķērslis, lai kļūtu par jauno tenisa zvaigzni

35F933EC00000578-0-image-a-69_1467763326372

 

Frančeska Džounsa ir tikai 15 gadus veca, bet jau kļuvusi par vienu no jaunajām tenisa zvaigznēm, taču viņa citu jauno tenisistu vidū izceļas ne tikai ar prasmi labi spēlēt, bet viņa piedzima ar ektodermālo dispāziju, kas radījis to, ka viņai uz katras rokas ir trīs pirksti un viens īkšķis, viņas labā roka, ar kuru viņa tur raketi, ir mazāka nekā kreisā, un viņai ir tikai 3 kājas pirksti ( uz katras kājas). Taču, kā redzat, tas viņai nav traucēklis.
Viņa no 9 gadu vecuma dzīvo viena tūkstošiem kilometru attālumā no saviem vecākiem, Barselonas tenisa akadēmijā, kur viņa mācījās un smagi trenējās. Taču šajā laikā viņai ir bijis jāpārcieš arī pāris smagas un ļoti sāpīgas operācijas, lai varētu pietuvoties savam sapnim.
Kad Frančeskai vēl nebija 14 gadu viņa jau piedalījās pasaules junioru turnīrā, kur palika 4. vietā. Pati Frančeska apgalvo, ka viņas panākumu atslēga ir viņas fiziskās nepilnības, kas viņu ir daudz vairāk stimulējušas un stiprinājušas.

Tik daudzi cilvēki ir mani kritizējuši un teikuši lietas, bet es savā galvā nodomāju “skaties kā es to izdarīšu”, un tas viss mani motivē doties uz priekšu, sasniegt daudz vairāk. Daudzi man teica, ka es neko nesasniegšu, jo nespēju turēt raketi kā pārējie, bet, ja viņi redz, kur es esmu tagad, un spēj iedomāties, kurs es varētu būt nākotnē, neskatoties uz manu stāvokli, tad es savu esmu pierādījusi. Jāmāk visu negatīvo, ko tev kāds saka, izmantot lietderīgi un pārvērst par kaut ko pozitīvu!

35F9316700000578-0-image-a-70_1467763330802
Jaunā zvaigzne netaisās padoties un stāsta, ka, ja viņai atkal būs nepieciešams veikt kādu no šīm mokošajām operācijām, tad viņa to darīs, jo viņa grib būt viena no labākajām visā pasaulē arī pēc vairākiem gadiem. Protams, viņas stāvoklis prasa lielāku piepūli un sagādā grūtības, piemēram, tā kā viņas kājai ir tikai trīs pirksti, viņai jāpatērē daudz vairāk spēka, lai noturētu līdzsvaru.

Interesanti ir tas, ka iemesls, kāpēc Frančeska sāka nodarboties ar tenisu, bija tas, ka viņa ir bijusi nedaudz apaļīga un vēlējusies zaudēt lieko svaru, taču neviens nebija iedomājies, ka viņai tik labi varētu padoties šis sporta veids. Atklājot to, viņa saprata, ka nu tas vairs nav tikai par apaļīguma zaudēšanu, bet gan par pierādīšanu, ka fiziskās nepilnības nav šķērslis lielu lietu sasniegšanai. Frančeska stāsta, ka ar mentālu spēku ļoti daudz var panāk un aizsniegt savus sapņus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment