Tie iznīcina pamatus – koki, kurus nevajadzētu stādīt pie mājas

Skujkoki, piemēram, egles, priedes un tūjas, bagātina gaisu ar labvēlīgiem fitoncīdiem, bet to sakņu sistēma bieži vien atrodas tuvu virspusē. Tāpēc tos labāk stādīt vismaz piecu metru attālumā no mājas. Tie paši ieteikumi jāievēro, stādot lapegles, kļavas, ozolus, kastaņus, papeles un citus kokus.

Pat pārāk augsti koki var kļūt par zibens mērķi, un skujkoki viegli aizdegas to sveķainības dēļ. Tāpēc tos nav ieteicams stādīt tieši zem mājas.

Neļaut saknēm ieaugt pamatu zonā

Lai novērstu sakņu izaugšanu zem pamatiem, jāievēro šādi ieteikumi: Dārzu laistiet, lai augsne neizžūtu un koki nebūtu spiesti meklēt mitrumu no pamatiem, celiņiem, žogiem un lapotnēm.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Stādot kokus, starp stādiem un māju novietojiet barjeras, piemēram, ģeorežģus. Tas palīdzēs novirzīt saknes prom no pamatiem vai dziļāk zemē, neļaujot tām augt nevēlamā virzienā.

Meteorologs Toms Bricis par laika apstākļiem nākošnedēļ: būs salnas un dzestri rīti, tomēr ir arī priecīgas ziņas

Nevajag atteikties

Protams, tas nenozīmē, ka vajag atteikties no kokiem. Koki sniedz patvērumu un barību dažādiem dzīvniekiem un putniem, veicinot bioloģisko daudzveidību mājas tuvumā. Tādējādi mājas apkārtne kļūst dzīvīgāka un dabai draudzīgāka.

Pētījumi liecina, ka dzīve tuvumā kokiem var pozitīvi ietekmēt garīgo un fizisko veselību. Skats uz kokiem un dabu var mazināt stresu, uzlabot garastāvokli un sekmēt atpūtu. Vienkāŗsi ņemiet vērā informāciju, izpētiet situāciju, lai pieņemtu jums labāko lēmumu.

Pavāru noslēpumi: kā sagriezt sīpolus un neraudāt – 5 pārbaudītas metodes

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment