Tādas vakariņas gribas gatavot atkal un atkal. Viss ir ļoti vienkārši, bet garša – neticami laba.
Nesen gatavoju vairākas dienas pēc kārtas – nekādi neapnika, gribējās vēl un vēl. Tikai sēnes un kartupeļi – lieliska recepte. Šodien gatavosim ļoti vienkāršu ēdienu no sēnēm un kartupeļiem. Kā jau minēju – recepte ir pavisam vienkārša un neaizņem daudz laika.
Visas sastāvdaļas ar nepieciešamajām proporcijām atradīsiet, kā parasti, raksta beigās. Turpat jūs gaida arī pāris lieliskas receptes, kuras noteikti nevajadzētu palaist garām.
Ko un kā darām
Tātad, kā solīts – recepte ar sēnēm un kartupeļiem. Tāpēc sagādājam tos nepieciešamajā daudzumā un sākam gatavošanu.
Ņemam jebkādas sēnes. Es šajā receptē izmantoju austeres (vistas sēnes). Man tās patīk to izteiktā aromāta, sulīgās garšas un pieejamības dēļ – tās var atrast jebkurā veikalā. Sagriežam vidēja lieluma gabaliņos. Īpaši smalki nav jāsagriež, jo sēnes cepoties ievērojami saraujas.
Liekam sēnes uz sakarsētas pannas ar augu eļļu. Cepam uz lielas uguns apmēram 1 minūti, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam pievienojam pannā kubiņos sagrieztu sīpolu. Atkal cepam uz tās pašas lielās uguns aptuveni 3 minūtes.
Tālāk nāk kartupeļi. Tos nomizojam un sagriežam ripiņās. Ja kartupeļi ir lieli, var sagriezt arī uz pusēm. Ļoti plāni griezt nevajag, bet arī pārāk biezas šķēles nederēs.
Kartupeļus liekam klāt sēnēm un atkal cepam vēl aptuveni 3 minūtes. Visu šo laiku turam lielu uguni.
Pēc tam pannai uzliekam vāku un samazinām uguni līdz vidējam līmenim. Cepam šādā veidā gandrīz līdz pilnīgai gatavībai.
Tālāk seko ĻOTI svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Apstāties ir teju neiespējami – 2 kartupeļi un bietes, visu samaisa un gardums gatavsby Jeļena Kuzmenko
- Mans paziņa nav precējies – viņš meklē sievu, kas atbilst 9 nopietniem kritērijiemby Rinalds Bergmanis